Selectie van de meest bijzondere haute couture bruidsjurken

Voor iedereen met een passie voor haute couture, hierbij een selectie van de in september tentoongestelde bruidsjaponnen in de Nieuwe Kerk. De tentoonstelling, samengesteld door Mart Visser, liet bruidsjurken zien van verschillende bekende ontwerpers. Sommige jurken waren het sluitstuk van een haute coutureshow, anderen speciaal voor de tentoonstelling ontworpen. Niet allemaal even draagbaar, wel zeer inspirerend!

Haute couture bruidsjurk Mart Visser. Foto: Anke Verbruggen

Mart Visser – jurk van zijdemikado (zelfde stof als de bruidsjurk van Prinses Máxima!) met hoog opstaande diagonale kraag en stolpplooien in de rok die bij beweging mee bewegen. Meer haute couture van Mart Visser vindt je op zijn website.

Haute couture bruidsjasje Dick Holthaus. Foto: Anke Verbruggen

Dick Holthaus – prachtig geborduurd jasje  uit 1965. Deze ontwerper leerde het vak in de praktijk en schopte het zonder modeopleiding tot de bekendste Nederlandse ontwerper voor herenmode in de jaren 60. Meer Dick Holthaus zien? Check dan dit filmpje met de herfst- en wintermode uit ´64!

Bruidsjurk Edgar Vos. Foto: Anke Verbruggen

Edgar Vos – deze jurk is zeer waardevol, omdat dit de allerlaatste getoonde creatie is geweest van deze ontwerper. De jurk is bestikt met kleine zakjes van zijden organza, met daarin pailletten die zorgen voor een mooi lichteffect als de jurk beweegt.

Matthijs van Bergen, bruidsjurk uit Paper Series. Foto: Anke Verbruggen

Mattijs van Bergen – deze ontwerper experimenteert voor zijn ontwerpen graag met papier. Dit is duidelijk te zien in deze weelderige jurk, onderdeel van de Paper Series.

The Wave van Paulien van Dongen. Foto: Anke Verbruggen

Paulien van Dongen – The Wave, zo heet deze trouwjurk. De jurk maakt deel uit van de collectie Kinetic Landscapes S/S 2012 en is geinspireerd door de krachten van wind en water en het effect daarvan op de aarde. De leren plooien in de jurk representeren de slijtage van het aardoppervlakte. Mooi en opvallend.

Leonie Smelt bruidsjurk uit collectie Kalleidoscope Eyes. Foto: Anke Verbruggen

Leonie Smelt – deze bijzondere bruidsjurk is van boven van leer en daaronder van zijde en was het laatste stuk in de collectie Kaleidoscope Eyes. De bruidsjurk is typerend voor de hoekige, bijna origamische manier van ontwerpen door deze designer.

 Wat vind jij, zou je één van deze jurken durven te dragen? Laat een reactie achter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie