Trouwen voor de tweede keer wat trek je aan?

Trouwen voor de tweede keer
In Nederland en in veel andere Westerse landen is het de traditie dat de bruid een witte jurk draagt tijdens haar eerste bruiloft. De witte jurk staat voor maagdelijkheid van de bruid tijdens de ceremonie. Wanneer een bruid voor de tweede keer trouwt mag de bruid volgens de traditie geen witte jurk meer dragen. Dit wordt echter steeds vaker gedaan en ligt voornamelijk aan de religie en voorkeur van het bruidspaar. Wil je graag een witte jurk trouwen, dan zijn er tegenwoordig weinig mensen die je tegen zullen houden. Maar mocht je er toch voor je tweede bruiloft toch voor kiezen geen witte jurk te dragen, dan is het soms moeilijk te bedenken wat je wél zou kunnen dragen. Wij zetten een aantal opties op een rijtje

StylightMeer lezen “Stylight”
Foto: Stylight

Een wit-tint
Officieel zijn alle wit-tinten voor een tweede bruiloft “off limits”, maar wanneer je slechts uit principe geen witte jurk wilt dragen, omdat je deze bijvoorbeeld al bij je eerste bruiloft droeg, kun je kiezen voor een alternatieve wit-tint. Zo kun je een jurk dragen met een champagne-, ivoor- of crèmekleur. Bruidsjurken in deze kleuren zijn redelijk populair en vaak even gemakkelijk te vinden in een gespecialiseerde bruidsjurkenwinkel als een witte jurk. Met een bruidsjurk in een wit-tint draag je niet het ‘maagdelijke’ wit, maar heb je nog steeds een traditionele bruidsjurk.

StylightMeer lezen “Stylight”
Foto: Stylight

Een felle kleur
Wanneer je geen witte jurk of een jurk met een andere wit-tint tijdens je tweede bruiloft wilt dragen, dan kun je altijd gaan voor een andere kleur. Tegenwoordig kan eigenlijk elke kleur gedragen worden door de bruid. Populaire kleuren zijn violet, bordeaux of roze. Door deze kleuren krijgt de bruidsjurk direct iets speciaals, maar kan nog steeds de traditionele uitstraling behouden. Naast deze kleuren kun je ook gaan voor wat apartere kleuren, zoals goud, zwart of multicolour. Jurken met deze kleuren zijn misschien niet erg traditioneel, maar kunnen alsnog erg elegant zijn voor de grote dag. Let er alleen wel op dat de kleurtinten van de zaal en de decoratie passen bij de kleur van je jurk, zodat de ceremonie een mooi geheel wordt.

Flickr: Allie WallMeer lezen “Flickr: Allie Wall”
Foto: Allie Wall

Geen bruidsjurk
Sommigen vinden dat je bij een tweede huwelijk helemaal geen traditionele bruidsjurk mag dragen. Wanneer je deze mening deelt, of simpelweg geen bruidsjurk wilt dragen zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor een mooie cocktailjurk, een mooi mantelpakje of een pak met pantalon. Deze kunnen ook gedragen worden in traditioneel wit of een andere leuke kleur die bij jou past. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jij je comfortabel voelt met wat je draagt en niet iets kiest om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Het is tenslotte jouw dag. Wil jij graag een spierwitte traditionele bruidsjurk dragen op je tweede bruiloft, dan moet je hier ook gewoon voor gaan. Wil je graag een bordeaux mantelpakje dragen, dan kan dit ook. Geniet vooral van de dag.

Stylight
Voor meer mooie fleurige kleren en accessoires kijk dan op de website van STYLIGHT.nl!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie