Slim shoppen: goedkope trouwschoenen

Je trouwschoenen kunnen echt een blikvanger zijn. Foto: David One.

Mooie trouwschoenen kunnen je bruidskleding helemaal afmaken. Je schoenen kunnen een mooie aanvulling zijn op je bruidsjurk of juist helemaal anders zijn en zo lekker knallen! Maar ja: als je trouwschoenen koopt bij de bruidsmodezaak, zijn ze vaak wel behoorlijk aan de prijs. Bij Zankyou lees je daarom nu allerlei tips voor het vinden van een te gekke trouwschoen voor minder geld.

  • Ga op zoek naar outlets

Veel bruidszaken, en ook hun webshops, hebben een outlet of uitverkoopafdeling. Daar kun je soms schoenen vinden voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. In de outlet van trouwschoenen.com vind je bijvoorbeeld al schoenen voor 59,- Ook De Bruidslakei heeft zo’n outlet.

Je trouwschoenen zijn echt niet de hele dag onzichtbaar! Foto: (c) Mélissa Lenoir
  • Zoek tweedehands

Op sites als Marktplaats kun je goed terecht voor mooie schoenen. Veel bruiden bieden (delen van) hun bruidsoutfit te koop aan na hun grote dag: soms willen ze gewoon graag andere bruidjes helpen, soms doen ze hun spullen weg vanwege ruimtegebrek. In veel gevallen wordt niet de hoofdprijs gevraagd en zo kun jij voor weinig geld een mooie schoen vinden. Vaak ziet alles er nog prachtig uit: niet gek, want trouwschoenen worden natuurlijk maar één dag gedragen.

  • Zoek in gewone schoenenwinkels

Er zijn allerlei merken trouwschoenen in de handel. Een bekende is bijvoorbeeld Elsa Coloured Shoes. Maar waarom zou je per se schoeisel moeten dragen dat speciaal is ontworpen voor bij een trouwjurk? Als je op zoek bent naar mooie witte pumps, ballerina’s of laarsjes, kun je ook prima terecht bij gewone winkels: Van Haren en Bristol bijvoorbeeld. Je kunt dan al voor 20 euro klaar zijn. Via Zalando.nl heb je ook toegang tot een waar schoenenparadijs.

Mooie trouwschoenen via Zalando: deze kosten allemaal minder dan 50 euro. Foto's: Zalando.nl
  • Maak iets bijzonders van een simpele schoen

Als je een mooie basisschoen hebt gevonden, dan kun je die tegenwoordig prima zelf upgraden tot onvergetelijke trouwschoen. Kies bijvoorbeeld voor shoeclips: deze kun je op je schoen klemmen, waardoor je heel makkelijk van een simpele schoen een blikvanger maakt. Shoeclips zijn er in verschillende kleuren, onder meer in zwart en wit. Je hebt al een paar clips voor 39,95. Het voordeel van de clips is dat je je schoenen later zonder clips makkelijk door kan dragen onder andere kleding.

Met shoeclips geef je schoenen makkelijk een bijzondere touch. Foto's: Elsa Coloured Shoes.
  • Laat wit los

Tot nu toe ging het steeds over witte schoenen, maar waarom eigenlijk? Kies eens voor schoenen in een andere kleur; laat ze bijvoorbeeld passen in jullie kleurthema. Op je trouwfoto’s kunnen gekleurde schoenen ook een fris en speels accent zijn. (Zeker als de das van je aanstaande ook helemaal in stijl is!)

Inspiratie opdoen voor een bijzondere trouwschoen? Op Zankyou kun je de mooiste en opvallendste schoenen bewonderen. Vragen over het kiezen van de juiste schoen? Of gewoon ideeën uitwisselen? Meld je op het forum van Zankyou en klets met andere bruiden.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie