Sluiers en accessoires: de trends van 2013

Meer lezen “”
De sluier sluit naadloos aan op de trouwjurk (c) Oscar de la Renta

Wat de trends betreft voor de bruidsmode voorjaar 2013 kunnen we heel kort zijn: Alles kan! Het is een vrolijke mix van stijlen en je kunt behoorlijk veel kanten op. Kleur domineert absoluut de catwalks. Een trouwjurk hoeft niet meer wit te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtige collectie van Vera Wang die deze keer volledig voor rood ging. We gaan voor een gekleurde trouwjurk!

Ook zagen we veel transformers, met andere woorden jurken die je in een handomdraai compleet verandert, bijvoorbeeld van ingetogen traditionele bruidsjurk naar sexy jurk voor het feest na de ceremonie. Een andere terugkerende trend op het gebied van bruidsmode is kant, kant en nog eens kant.

Last but not least was er in de collecties veel aandacht voor de rug: diepe ruglijnen, sensuele openingen en romantisch bewerkte ruggen, zoals je o.a bij Marchesa heel duidelijk terugvindt.

De accessoires en sluiers ontbreken in de veelzijdige collecties van dit seizoen. Wanneer er wel accessoires of sluiers te vinden zijn, zijn ze over het algemeen simpel en ingetogen. Sluiers zijn veelal lang en onbewerkt.  Oscar de la Renta gebruikte in zijn collectie zeer inspirerende en originele Spaanse kammen. Over het algemeen volgden de accessoires braaf de jurken, bijvoorbeeld een dunne haarband bij een jurk met veel details. Zonde om een prachtig bewerkte rug te verbergen met een lange sluier. Ook zul je geen witte accessoire willen gebruiken bij een rode jurk. Laat je dus bij de keuze leiden door je bruidsjurk.

Wij zetten voor jou de mooiste sluiers en andere accessoires uit de collecties voorjaar 2013 op een rij.

Meer lezen “”
Weinig accessoires, veel kleur (c) Vera Wang
Meer lezen “”
Ingetogen accessoires bij bewerkte ruggen (c) Marchesa
Meer lezen “”
Nieuwe versie Spaanse kam (c) Oscar de la Renta
Meer lezen “”
Op en top vrouwelijk, het bloemetje (c) Badgley Mischka
Meer lezen “”
De zeer lange sluier (c) Monique Lhuillier
Meer lezen “”
Grote jurk, klein accessoire (c) Christos
Meer lezen “”
Vintage glamour (c) Temperley London
Meer lezen “”
Lang en simpel (c) Marchesa
Meer lezen “”
Zilveren haarband (c) Angel Sanchez
Meer lezen “”
Subtiel zwart accent (c) Caroline Herrera

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan op Twitter of Facebook!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie