Smikkelen in stijl met een High Tea op je bruiloft

Om je vingers bij af te likken... - Foto: 2Rings Trouwfotografie & Feeststudio

De High Tea: een Engelse traditie die ook prima past bij een Nederlandse bruiloft. Kort samengevat een combinatie van thee, luxe koffie en een glas bubbels met zoveel hartige en zoete hapjes als je maar kunt bedenken.

Koekje erbij? – Foto: Ellas Kitchen Company Ltd
  • Waarom een high tea?

Stel je eens voor: je gasten zijn lekker in gesprek onder het genot van een drankje en lopen zo nu en dan voorbij met een bordje vol heerlijke hapjes. Jij en je bruidegom lopen van de ene tafel na de andere: even zitten bij de familie, aan de statafel bij je vrienden waar ze al over zijn op de bubbels en wat een mooi plaatje: overal etagères vol met gekleurde etenswaren.

Je gasten kunnen zelf een keuze maken uit het eten: niemand krijgt het gevoel iets tegen zijn of haar zin in te moeten eten en ook de porties kunnen naar eigen inzicht samengesteld worden. Een high tea is relaxed: al het eten staat klaar, een kwestie van aanvallen en genieten! Qua sfeer past een high tea goed bij een romantische bruiloft, een vintage wedding en een knipoog naar de Britse royals.

High Tea op je bruiloft – Foto: Oh Sarah Rose
  • Wanneer een high tea?

Officieel wordt de high tea ’s middags geserveerd en duurt afhankelijk van je programma en het aantal gasten minimaal een uur. De hapjes kunnen in verschillende gangen geserveerd worden of als een buffet gepresenteerd worden. Als je geen traditionele bruidstaart wilt dan kun je in plaats daarvan een zoete high tea serveren. Wanneer je geen avondfeest op de planning hebt dan kun je de bruiloft afsluiten met een high tea voor al je gasten. En de high tea is een gezellig alternatief voor een lunch.

Liefdescake - Foto: 2Rings Trouwfotografie & Feeststudio
  • Waaruit bestaat een high tea?

Drank: thee (veel verschillende soorten smaakjes), koffie (luxere varianten zoals een cappuccino) en eventueel ijsthee en prosecco

Zoet: scones met clotted cream en jam, lemon curd, brownies, cake, soesjes, petit fours, bonbons, macarons, vers fruit

Hartig: mini sandwiches met salades, licht soepje, quiche / hartige taart, pasteitjes

Zelf een high tea organiseren – Foto: Josh Rothman
  • Zelf maken of niet?

Zeker als je een klein budget  hebt voor je trouwdag dan kun je besparen op de catering door zelf voor eten en drinken te zorgen. Veel onderdelen van een high tea kun je daags vooraf al maken of je vraagt aan de gasten of zij zelf hapjes mee willen nemen: als iedereen een creatief baksel maakt dan staat je tafel al snel vol met heerlijke lekkernijen. Tip: ga op oek naar een passend servies, bijvoorbeeld bij The Happy Luncher kun je prachtig gebloemd servies huren!

Er is een ruim aanbod in professionele leveranciers van high tea’s. Bijvoorbeeld via de zoete tafel, high tea at home en high tea en co.

Theeceremonie – Foto: Weddingvision
  • Varianten

Bij een Japanse bruiloft  past een traditionele theeceremonie wellicht beter dan een high tea. Zijn je gasten geen theeliefhebbers dan kun je voor een moderne variant kiezen zoals de High Wine of High Beer waarbij een selectie alcoholische drankjes wordt aangeboden met hartige hapjes.

Een high tea: hot or not? Praat erover mee in het forum of laat een reactie achter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie