Something old, something new, something borrowed, something blue

Blauwe accessoires - Foto:'s Lori Eldridge

Wij zijn dol op huwelijkstradities, zeker wanneer de woorden jurk, sieraden en schoenen in één adem genoemd worden! Iedere regel van dit Engelse rijmpje staat voor een geluksteken voor de bruid. Als zij op haar bruiloft iets ouds, iets nieuws, iets geleends en iets blauws draagt, met tot slot een muntje in haar schoen, dan staat haar een gelukkig huwelijk te wachten.

“Something old,
something new,
something borrowed,
something blue
and a silver sixpence in her shoe”

Oorbellen van je oma - Foto: Lori Eldridge
  • Something old

Een verwijzing naar de familieband en het verleden. Officieel zou dit een item moeten zijn van een vrouw uit je familie, bijvoorbeeld je moeder of oma, die gelukkig getrouwd is. Bijvoorbeeld een parelketting, oorbellen of een sluier.

Nieuwe bruidsschoenen - Foto: Love Maegan
  • Something new

Een symbool voor de toekomst: het fijne getrouwde leven. Iets nieuws zul je ongetwijfeld dragen als je gaat trouwen: denk aan je trouwjurk, schoenen en lingerie. En zo niet: de hoogste tijd om te gaan winkelen!

Een blauw tintje - Foto: Emery & Company Photography
  • Something borrowed

Het overdragen van het geluksgevoel van een getrouwde vrouw uit de familie op het bruidje. Ook een teken van vertrouwen: het is een eer om een geleend accessoire te dragen op je trouwdag. Dit kan bijvoorbeeld een tasje zijn, een sieraad of een haaraccessoire.

Bloemen voor een blauw bruidsboeket - Foto: Unukorno
  • Something blue

Volgens de traditie staat een blauwe bruidsjurk symbool voor liefde, puurheid en betrouwbaarheid. Tegenwoordig kiezen veel bruidjes voor een witte jurk dus nemen we dit begrip wat ruimer. Populair is het dragen van een blauwe kousenband. Ben je daar niet van gecharmeerd, wat dacht je van een blauw bruidsboeket? Of: in overleg met je aanstaande, een blauwe trouwauto?

Bruidsboeket met een blauw lintje - Foto: Miss Turner
  • … and a silver sixpence in her shoe

Een zilver muntje in je schoen staat symbool voor financiële zekerheid. Misschien niet zo praktisch maar ach… tradities zijn er om in ere te houden!

Ben je in de stemming voor nog meer “something borrowed”? Bekijk dan de romantische film over trouwen met in de hoofdrollen Kate Hudson en Ginnifer Goodwin.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie