NL Login
NL

Het kiezen van je bruidsjurk: spannend!

In de juiste bruidsjurk ben je een stralende bruid. Foto: Andrew W. Rennie 2010

De Jurk is belangrijk. Niet voor niets wordt er vaak met hoofdletters over geschreven. Iemand die tegen een bruidje zegt dat het ‘maar een jurk is’, moet maken dat hij wegkomt. Want De Jurk moet alles zijn: mooi, elegant, origineel, liefst ook nog een beetje sexy, maar vooral onvergetelijk. Want je bruidsjurk hangt voor altijd boven je dressoir, je kookeiland, in je trapgat en vooral in je gedachten.

Bruidsjurken uit de collectie van Rembo Styling 2012

Het vinden van de juiste trouwjurk is niets minder dan een missie. Die dient dan ook met militaire precisie te worden uitgevoerd. Zo is het kiezen van je gezelschap ontzettend belangrijk: je kunt niet iedereen meenemen, al wil iedereen nog zo graag. Met die ene vriendin is het misschien wel fantastisch hightea’en, maar heb je ook echt wat aan haar bij het uitzoeken van De Jurk? Het is verstandig om iemand mee te nemen die objectief kijkt wat mooi bij jou staat, want geloof me: aan moeders heb je niks. Die beginnen bij de eerste glimp van een sluier te snikken en zijn verder niet in staat een waardevol oordeel te vellen.

Houd rekening met mensonterende situaties bij het passen. Wanneer je met je paskousjes, een geleend torselet, een verre-van-matchend-slipje op te ver uitgelopen passchoenen een hoepel hebt aangetrokken om vervolgens jezelf te zien in het licht van een genadeloze tl-balk, voel je je verre van een glamoureuze bruid die de mooiste dag van haar leven gaat beleven. Gelukkig komt dat later altijd weer goed.

Inspiratie uit de collectie van Ladybird 2012.

Als je de jurk eenmaal gevonden hebt, een magisch proces, bereid je dan voor op onstuitbare twijfel. Okee, je vond de jurk het absolute einde toen je ‘m aanhad. Maar was dat niet gewoon vanwege de sensatie om jezelf te zien in zo’n gewaad? Van die schaarse foto’s van jezelf tijdens het passen word je ook niet echt vrolijk, omdat de pasjurk vaak een paar maten te groot of te klein was. Je krijgt het heet. Je volgende pasafspraak is pas over een paar maanden. Je bestudeert alle plaatjes en foto’s die je hebt en bestudeert ieder plooitje, glimmertje en vouwtje. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe verschrikkelijker je die jurk begint te vinden. Je weet het zeker: je hebt de fout van je leven gemaakt. Op jouw schoorsteenmantel komt voor altijd de verkeerde trouwjurk te staan.

Bruidsjurken uit de collectie van Marylise 2012

Wees gerust: alle twijfel verdwijnt wanneer je de jurk weer aan mag. Bij de eerste blik op jezelf in de spiegel, word je rustig. Al je zorgen zijn voor niets geweest. De jurk hoeft jou namelijk niet te maken: jij maakt de jurk.

Vast inspiratie opdoen voor jouw bruidsjurk? Op Zankyou vind je overzichten van de nieuwste collecties van alle grote merken. Zo kun je onder meer schitterende jurken bekijken van Pronovias en Rembo Styling, maar ook van veel andere merken.

Hoe ging het passen er bij jou aan toe? Heb jij ook zo getwijfeld tijdens en na het kopen van je trouwjurk? Laat hieronder een reactie achter en vertel jouw pasverhaal.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (3)

ottenmarktplaats
14 sep 2013

En of ik heb getwijfeld.. nadat ik de winkel uitliep wist ik dit zeker. De mooiste bruid in de mooiste jurk..totdat ik thuis kwam. Ik vond het verschrikkelijk, zag de foto’s en vond de jurk in een keer niet mooi meer.. ging overal op letten. Maar als ik er goed over nadenk ben ik er blij mee en bij elke jurk in een tijdschrift die ik zie denk ik ” ik heb de juiste keus gemaakt” En dames..vrees niet, twijfelen hoort bij de vrouw.

Antwoorden
c.huynen
24 mei 2014

oh ik ben zó blij dit te lezen, …het is PRECIES hoe ik me nu voel ! En dat had ik niet verwacht…in de winkel moest ik zelfs huilen op een gegeven moment zo mooi voelde ik me, en de foto’s zijn ook wel leuk maar het is niet de jurk die ik eigenlijk zo heel mooi vond / vind, maar meer toen ik hem aanhad vond ik hem wel heel mooi staan , en dan de sluier er nog bij. Ik dacht ….laat ik maar de knoop doorhakken, had anderhalf uur gereisd, …en wou dat dat niet voor niks was,…nu twijfel ik eenmaal thuis, en vind ik hem niet zo speciaal eigenlijk…twijfel of ik niet meer had moeten passen ( dit was de derde winkel ) en voel me best rot omdat ik een aanbetaling heb gedaan, en ook niet meer terug kan…..is dit dan echt de jurk waar ik zo lang over gedroomd heb???? ik weet t niet hoor….hoop inderdaad maar dat de twijfel op slag weg is op mijn trouwdag….

Antwoorden
dianaleduc79
5 apr 2015

Ik zit daar nu middeniin! Heb precies hetzelfde als C.huynen maar mag nog ruilen. Dus nu moet ik in de winkel waar ik aanbetaald heb een nieuwe jurk uitzoeken. Dat is natuurlijk fantastisch dat dat nog mag maar wat als ze niet die droomjurk hebben en wat als ik weer een keuze maak en weer ga twijfelen pffff. Misschien weet ik wel nooit wat ik wil. Weer anderhalf uur op weg( en me moeder ook) het is al de 5e winkel. Wat een leuke zoektocht had moeten zijn word nu gewoon een zware last waar ik elke dag aan moet denken.
Hoe is het bij jou verder afgelopen C. Huynen?

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie