Stappenplan voor het beste vrijgezellenfeest ooit!

Een van je beste vriendinnen gaat trouwen en heeft alles tot in de puntjes geregeld voor haar magische dag. Nu is aan jou de taak om voor haar een onvergetelijk vrijgezellenfeest te organiseren, maar hoe kan je dit het beste doen? Hier is een stappenplan om jou verder op weg te helpen!

Foto: Kape Photography

1. Beslis wat voor een soort vrijgezellenfeest het wordt

Voor een informeel vrijgezellenfeest bij de bruid thuis of een reisje naar Las Vegas zijn hele andere voorbereidingen nodig. Daarom is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat voor een vrijgezellenfeest het wordt en wie er aanwezig zullen zijn. Een vrijgezellenfeest waar alleen vriendinnen bij aanwezig zullen zijn zal heel anders zijn dan een vrijgezellenfeest waar de schoonmoeder en moeder van de bruid ook aanwezig zijn. Houd hier rekening mee bij het plannen van het vrijgezellenfeest.

Foto: Ricardo Arellano

2. Budget

Wanneer het soort vrijgezellenfeest gekozen is moet de plaats, de datum en tijd worden vastgesteld. Jij weet als beste vriendin van de bruid natuurlijk het beste waar zij haar vrijgezellenfeest wil houden. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de mening van andere die aanwezig zullen zijn. Een reis naar Las Vegas kan voor de een makkelijk te betalen zijn terwijl dit voor een ander veel te duur is. Stel daarom van tevoren gezamenlijk een budget vast waar iedereen zich fijn bij voelt.  Zo hoeft niemand opgelaten aan te geven dat ze het geld niet hebben voor het vrijgezellenfeest dat jij organiseert.

Foto: Oscar Castro

3. Planning

Voor hét perfecte vrijgezellenfeest is een duidelijke planning cruciaal. Daarom is het belangrijk van tevoren een timetable te maken zodat iedereen precies weet hoe laat en waar ze aanwezig moeten zijn. Zo wordt er niet continue gevraagd wat er nu gaat gebeuren en zal het vrijgezellenfeest soepel verlopen. Lees ook: Organiseer het beste vrijgezellenfeest: 4 ideeën om het onvergetelijk te maken. 

Foto: Armando Aragón

4. Activiteiten

Voor dat je een timetable maakt is het belangrijk vast te stellen welke activiteiten jullie willen ondernemen en hoeveel tijd alles in beslag neemt. Van grappige thema’s tot humoristische spelletjes, niets is té gek op een vrijgezellenfeest. Houd er wel rekening mee dat je van tevoren de restaurants waar jullie gaan lunchen en avondeten moet reserveren. Zorg er daarom voor dat je precies weet welke activiteiten jullie gaan ondernemen en hoeveel tijd dit in beslag neemt zodat jullie niet te laat komen voor de lunch of avondeten. Het zou jammer zijn als geplande activiteiten niet ondernomen kunnen worden door te weinig tijd.

Foto: Dennis Berti

5. Cadeaus

Het is gebruikelijk om bij een vrijgezellenfeest persoonlijke cadeaus te geven. Dit is natuurlijk heel erg leuk maar soms een beetje onhandig om de hele dag mee te zuilen. Daarom is het verstandig om van tevoren af te spreken om de cadeaus bij de toekomstige bruid thuis te geven. Zo hoeft niemand de cadeautjes overdag met zich mee te dragen.

Foto: Paulina Morales

6. Kleding

De toekomstige bruid weet meestal niet wat er op het vrijgezellenfeest ondernomen gaat worden. Vertel daarom van tevoren welke kleding geschikt is voor het vrijgezellenfeest (zijn de activiteiten buiten dan is het wel handig een warme jas mee te nemen) zodat iedereen een fijne dag heeft. Het zou jammer zijn als de toekomstige bruid verkleumt op alle foto’s van het vrijgezellenfeest staat. Lees ook: Zes ideeën voor een overgetelijk vrijgezellenfeest!

Foto: Alfonso Flores

Hopelijk helpt dit stappenplan je iets verder op weg met het plannen van het perfecte vrijgezellenfeest. Maar ook al gaat niet alles volgens de planning dan alsnog blijf positief en maak er een leuke dag van, want dat is het allerbelangrijkste!

Wij raden ook aan: Geef je vrijgezellenfeest Sex and the City stijl!

Auteur: Jeltje Vanger
Fotos de: Kape Photography, Ricardo Arellano, Oscar Castro, Armando Aragón, Dennis Berti, Alfonso Flores y Paulina Morales.
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie