NL Login
NL

Statement haar en make-up voor de Las Vegas bruid!

glamour bride zankyouMeer lezen “glamour bride zankyou”
Glamour bride - Foto: janisann.com - Jurk: Unielle Couture

In jouw hoofd wordt je een echte glamour bruid, misschien gaan jullie zelfs wel echt trouwen op The Stripp, met de grote casino´s, dure hotels en enorme hoeveelheden glamour. Jij bent het type bruid dat gaat voor op opwinding, stijl en attitude. Je bent geen pietje precies en je weet wat je wilt, je smijt liever met geld dan dat je rustig gaat zitten om je haar en make-up te doen. Kortom: je bent een Las Vegas bruid!

Leer dan hoe makkelijk het is jezelf een moderne Audrey Hepburn look aan te meten, met groot haar en statement eyes! Hieronder leg ik een simpele, makkelijk te onderhouden look uit, die je snel voor elkaar hebt maar waardoor je er wel verpletterend uit zult zien!

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Foto: adleystudio.com
  • Oog make-up – Leg de basis

Begin met een langzittende oogschaduw als basis. Ik zei het al eerder, mijn favoriet is Nars (smudge proof eye primer). De make-up moet vooral de hele tijd blijven zitten en niet wegsmelten (voor tips over welke make-up je gebruikt tijdens écht warme dagen, kijk hier!)

  • Definieer je ooglid

Gebruik een lichte oogschaduw voor over het hele ooglid, bijvoorbeeld Amazing grey shimmer van Estee Lauder. Dit zorgt voor een frisse look. Neem de kleur rondom de traanbuis en in de onderste binnenste hoek van het oog, dit neemt de natuurlijke schaduw van het ooglid weg. Om de schaduw weer terug te krijgen, of juist aan te zetten, gebruik je een borsteltje en een matte bronzer, een paar tinten donkerder dan je huidskleur en veeg de bronzer lichtjes uit op je ooglid. Breng ook een beetje van de bronzer aan onder je onderste wimpers om hier wat meer nadruk op te leggen.

zankyou eyesMeer lezen “zankyou eyes”
Foto: janisann.com
  • De ´Sweap´

Als je niet zo goed bent met eye liner, teken dan eerst heel lichtjes de contouren met zwarte kohl potlood. Teken een ´uitschieter´ aan beide buitenste kanten van je ogen en kleur hem daarna. Trek ook een lijn net boven je wimpers voor een intensieve look. Als je tevreden bent over de contouren, ga er dan overheen met een gel liner (eye liner). Je kunt langzaam de lijnen steeds ietsje dikker maken, steeds in de spiegel checkend wat het resultaat is.

Om het resultaat nóg dramatischer te maken, gebruik je de Push eye liner methode (zie deze link). Krul je wimpers en breng een dunne laag mascara aan. Breng valse wimpers aan en breng een tweede laag mascara aan om de twee lagen bij elkaar te houden.

  • Het haar: statement chignon

Voor producten ga je naar Florale. Dit haar is echt simpel en zou je na wat oefenen in 5 minuten moeten kunnen maken. Je hebt nodig: een haar-elastiekje, hulpstukje, haarschuifjes, haarspray en een zachte borstel.

1Meer lezen “1”
LIB: Maak een paardenstaart. RB: Laat een pluk los. LO: wikkel losse pluk om het haarelastiekje. RO: plaats het hulpstukje onder je paardenstaart. Model: Susan Davies, Foto: Katie Larcombe

– Kam het haar strak naar achter in een paardenstaart, achterop het hoofd, onder de kruin. Laat één pluk buiten de staart. Je kunt de chignon in het midden of schuin maken, de eerste is wat makkelijker, maar een schuine chignon is absoluut de moeite van het proberen waard.

– De losse pluk wikkel je om het stiekje heen zodat je die niet meer ziet. Spray vast met haarspray, gebruik je vingers om het glad te maken en wacht een paar minuten tot het haar droog is.

– Pak het hulpstukje en plaats hem aan weerszijden van het haarstiekje, als een opstaande regenbogen. Hoe dichter het stukje bij de basis van je paardenstaart, hoe hoger de chignon.

– Maak het stukje vast met haarschuifjes, zorg dat de schuifjes overdwars in het haar zitten zodat ze goed blijven zitten.

– Pak je staart over het hulpstukje en maak het geheel glad met de borstel terwijl je dat doet. Pak alles onderaan het hulpstukje weer samen en bind de staart weer samen een paar centimeter voor het einde van je staart.

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
LIB: borstel het haar over het hulpstukje. LM: Bind vast met een elastiekje. LO: maakt de staart vast onder de chignon en verdeel al het haar gelijk. Model: Susan Davies - Foto: Katie Larcombe

-Pak het uiteinde en vouw dit onder de chignon, maak weer vast met een haarspeldje.

– Verdeel nu het haar in de chignon gelijk over het hulpstukje. Als er stukken zijn die teveel naar beneden hangen, gelijk verdelen en eventueel vastpinnen met een speldje. Je kunt wat grotere speldjes gebruiken die je in het haarstukje vastpint.

– Om het helemaal af te maken kun je de chignon versieren met een bloem of diamanten speltjes. Spray alles over met haarspray.

Heb jij deze look uitgeprobeerd? Stuur ons een foto, en wie weet plaatsen we hem dan in ons magazine!


Guest blogger: Katie is visagiste en hairstyliste, komt uit de UK en heeft veel ervaring met het stylen en opmaken van bruiden.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie