Studio MetMarjet voor persoonlijke, sfeervolle trouwkaarten en logo’s.

Studio Met Marjet en Alice Shoot 7-1Meer lezen “Studio Met Marjet en Alice Shoot 7-1”
Marjet van MetMarjet! Foto: Alice Mahran Photography, Hair & Make-up: Esther Slingerland, Hair & Make-up: Esther Slingerland

Marjet (22) is altijd bezig met collages, foto’s, illustraties, typografie en beelden en sinds haar 16e werkt ze professioneel als ontwerper en heeft ze haar eigen ontwerpstudio. Je kunt bij haar terecht voor jullie trouwkaart en dat is nog niet alles.

Inmiddels heb je je eigen ontwerpstudio. Gaat het goed?
Ja! Heel erg goed zelfs! Ik ben begonnen met een flyer. Later kwam daar het ontwerpen van een website bij, visitekaartjes, logo’s en brochures. Toen ik zelf ging trouwen wilde ik een mooie persoonlijke, bijzondere  trouwkaart en ben ik me gaan verdiepen in de trouwbranche. De trouwkaarten die ik kon vinden vond ik allemaal meer van hetzelfde en vooral niet persoonlijk genoeg. Uiteindelijk heb ik mijn eigen trouwkaart ontworpen. En ook de save the date kaart, het logo, de verwijzingen op zogenaamde krijtbordjes naar het toiletgebouw, de receptie en het feest. Het bedankje voor de gasten, de kaart om de buren te waarschuwen voor mogelijke geluidsoverlast. Ik had er behoorlijk wat werk van gemaakt en ik kreeg er heel veel positieve reacties op.

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Trouwkaarten ontworpen door MetMarjet - Foto: Eline Stoffer

Hoe ga je te werk?
Ik vind het echt belangrijk dat het stel zichzelf helemaal herkent in de kaart. Het gaat niet zo zeer om de tekst, maar om de sfeer. Ik verdiep me dus door gesprekken met het bruidspaar. Wat is hun kleur, thema of stijl. Waar en hoe hebben ze elkaar leren kennen. Waar en wanneer is de bruiloft. Er volgt meestal een heel mooi romantisch verhaal dat verwerk in mijn ontwerpen. Op die manier kan ik een unieke, persoonlijke, mooie, sfeervolle trouwkaart maken.

Zijn er trends te ontdekken, wat is helemaal hip om te doen?
In de eerste plaats in vintage helemaal van deze tijd. Het oude in een nieuw jasje steken. Dat zie je terug in mijn ontwerpen. Verder is het een trend om behalve een trouwkaart ook een ‘save the date kaart’ te sturen. Dus een kaart met de datum die je verstuurt vóór de echte uitnodiging. En wat ook is overgewaaid uit Amerika is een eigen logo. Helemaal trendy op dit moment. Bekend Nederland doet het al, kijk maar naar Wesley en Jolanthe. Jullie persoonlijke logo kun je terug laten komen in de menukaart, de enveloppe, de postzegel, de servetten, nou ja, je kunt daar heel ver in gaan. Het is het allermooiste als ik een hele huisstijl mag ontwerpen. Geweldig, dan kan ik groots uitpakken.

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Marjet van MetMarjet in actie - Foto: Alice Mahran Photography

Een min of meer bestaande kaart laten drukken is veel goedkoper, waarom kiezen stellen toch voor jou?
Omdat heel veel mensen inzien dat ze maar één keer trouwen en omdat de liefde iets is wat uitbundig gevierd moet worden. Dan mag alles erop en eraan. Het is zo geweldig je mooiste dag echt persoonlijk en bijzonder te maken. Ik heb mezelf op de kaart kunnen zetten door mijn eigen bruiloft. Onze fotograaf heeft ons toen opgegeven voor de Perfect Wedding Award en die hebben we ook gewonnen. Dat is een prijs uitgegeven door de NTBO (Nederlandse Trouwbranche Organisatie) en perfectwedding.nl voor de meest inspirerende en creatieve bruiloft. Ik merkte dat onze bruiloft door heel veel mensen via internet, Facebook en Twitter werd gevolgd. Stellen zagen dat het persoonlijk maken van je uitnodigingen en alles wat er verder bij komt kijken echt een aanvulling kan zijn op je trouwdag.

Hoe ga je te werk?
Ik wil het bruidspaar leren kennen. Aan de hand van hun verhaal maak ik een moodboard en vervolgens een ontwerp. Na wat aanpassingen, ingegeven door het paar, volgt het definitieve ontwerp. Het is heel leuk om je gasten alvast lekker te maken voor het feest. Als het bruidspaar zich in de ontwerpen herkent en helemaal blij is, dan ben ik ook gelukkig!

Voor alle informatie kun je contact opnemen met Marjet


Guest bloggerFrauke interviewt voor Zankyou regelmatig iemand die werkt in de trouwbranche. Zelf is Frauke schrijver en coach. Ze maakt persoonlijke glossy’s over verschillende onderwerpen waaronder ook trouwglossy’s. Een glossy van jullie huwelijk met reportages, interviews en prachtige foto’s? Ga naar haar website!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie