Styling en decoratie op je trouwdag: creëer de juiste sfeer

Sommige bruidsparen vragen waarom styling en decoratie van de bruiloft zo belangrijk is. Het is belangrijk omdat de juiste styling een afspiegeling is van wie jullie zijn en het tevens de perfecte omgeving creëert om jullie gasten hartelijk te verwelkomen en hen volop te laten meegenieten van deze speciale dag. Het gaat daarom niet alleen om decoratie (de persoonlijke noot die je aanbrengt), maar ook de styling in het algemeen (de ambiance van de locatie).

Loungen op je bruiloft - Foto: Eindeloos Events
  • Comfort

Zorg bijvoorbeeld voor gezellige lounge plekken tijdens het feest om de interactie tussen de gasten te stimuleren in plaats van het ouderwetse “10 man rond een tafel”. Je wilt toch niet dat jullie huwelijksfeest dezelfde sfeer heeft als het jaarlijkse verjaardagsfeestje van oma? Ook een feest waar men enkel aan statafels kan hangen kan ervoor zorgen dat er weinig interactie is tussen jullie gasten.

Lounge plekken zijn niet alleen hipper, zij bieden ook comfort en voorzien in de behoefte van je gasten om even te gaan zitten. Het lounge gebied hoeft ook niet perse te bestaan uit de vierkante witte of zwarte blokken met kussens ergens achteraf. Kijk eens rond op de locatie wat zij te bieden hebben. Misschien kun je daarmee wel groepjes maken van verschillende stoelen en kleine tafels of poefjes. Juist een mix van diverse stijlen kan stijlvol en grappig zijn en een welkome warmte uitstralen.

Ook is dit de perfecte manier om een (grote) ruimte op te delen. Wanneer de feestavond start, kunnen de gasten ervoor kiezen om de dansvloer te betreden of neer te ploffen op een comfortabele stoel of bank. Een ander voordeel is dat je als bruidspaar af en toe kunt rusten en met de gasten praten.

Maak deze plekken extra knus door (zit)kussens en kaarsen toe te voegen die passen bij jullie (kleuren)thema. Leg kaartjes en pennen neer zodat de gasten een lieve wens aan het bruidspaar kunnen schrijven.

Lichteffect op je bruiloft. Foto: Eindeloos Events
  • Verlichting

Ook is het heel belangrijk om de ruimte de juiste verlichting te geven. Een goede verlichting kan zelfs de meest saaie ruimte omtoveren. De zogenaamde uplights en geprojecteerde patronen geven dimensie aan de ruimte. Het contrast tussen licht en donker geeft warmte en intimiteit.

Het draperen van een ruimte met stoffen is een andere (maar niet goedkope) optie. Hiermee kun je een grote ruimte indelen in meerdere ruimtes of lelijke wanden en deuren wegwerken. Door lichte stoffen te gebruiken in combinatie met verlichting is het mogelijk om een echte sprookjesachtige omgeving te scheppen, zeker wanneer je dit combineert met glinsterende (glazen kralen) gordijnen en kroonluchters.

En nu we het toch hebben over hangende ornamenten in styling….

  • Hangende decoraties

Wanneer je start met nadenken over de styling en decoratie van jullie bruiloft, dan zal de ruimte boven je hoofd misschien niet als eerste bij je opkomen. Maar hangende decoraties geven een (buiten)ruimte direct een geheel eigen en extra sfeer.

Hangende decoratie op je bruiloft. Foto: Eindeloos Events

Buiten kun je de bomen, een prieel of tent snel omtoveren tot een feestelijke plek.  Gebruik linten, kralenkettingen of (voile) stoffen. Stop een bloem in een glazen ornament en hang deze op verschillende hoogtes op aan lint of het bijna onzichtbare vissersdraad. Of steek zogenaamde shepard hooks in de grond waaraan je lantaarns, pompoms, bloemen of lampionnen kunt hangen.

Spaar leuke kleine glazen potjes op, draai hier ijzerdraad omheen en hang ze met linten op. Je kunt ze bijvoorbeeld voorzien van bloemen of waxinelichtjes, maar ook foto’s.

Sommige trouwlocaties lenen zich binnen ook prima om gebruik te maken van plafonds, balken of roosters. Overleg wel goed met de locatie wat de mogelijkheden zijn en denk zowel binnen als buiten altijd aan de brandveiligheid wanneer je kaarsen wilt gebruiken. Is dit niet toegestaan, vul de potjes dan met waterparels en een ledlampje. Veilig maar toch sfeervol.


Guest blogger:  Marie-Jose Schlenker Eigenaar van Eindeloos Events Wedding & Event Planners.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie