Super romantische huwelijksreis naar Curaçao

 

CuracaoMeer lezen “Curacao”
© Jeremy Woodhouse/Digital Vision/Thinkstock

Je doet er alles aan om jullie huwelijksdag de mooiste dag van jullie leven te laten worden. Na die mooie dag wil je dan ook een superromantische huwelijksreis. Dan is Curaçao de ideale bestemming voor jullie. Samen genieten op dit schitterende eiland!

De stranden van Curaçao

De vele stranden van Curaçao ademen allemaal een andere sfeer uit.

Caracasbaai is bijvoorbeeld onderdeel van het onderwaterpark. Dat maakt dit strand van grof zand en kiezels ideaal voor snorkelen of duiken. 

Boca Santa Cruz is een breed strand vol palmbomen. Het is omgeven door een wortelbomenmoeras, waardoor er op en rond dit strand bijzonder veel vogels te zien zijn. 

Boca St.Michiel of Boca Sami is een klein strandje aan de baai van een vissersdorp. In het dorp zijn een paar goede visrestaurants. Ook kan je een wandeling maken naar de zoutmoerassen. 

Daaibooibaai is een klein strand vlakbij Willemstad. Langs de rotsachtige richels kan je prima snorkelen. Aan de westkant van de baai leidt een smal pad naar de landelijke omgeving. 

Jeremi is eigenlijk niet meer dan een smalle inham. De adembenemende zonsondergang boven het heldere water maakt het zeker een bezoek waard.

Playa Forti, met zijn vissersboten en het panorama over de westelijke punt van het eiland, is zo mooi dat het wel een ansichtkaart lijkt.

Playa Piskado of Playa Grandi is een klein vissersstrand. De aanwezigheid van plaatselijke vissersboten maakt van een bezoek aan dit strand een unieke belevenis.

Klein Curaçao

Dit kleine, onbewoonde eiland ligt ongeveer twee uur varen van de kust van Curaçao. Hier ligt het langste en witste strand van Curaçao. Er worden op het eiland strandfeesten en picknicks georganiseerd. Het vulkanische eiland is een perfecte plek om te snorkelen of te duiken.

 

Curacao © Creatas/ThinkstockMeer lezen “Curacao © Creatas/Thinkstock”
Curacao © Creatas/Thinkstock

Willemstad

De hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is zeker een bezoek waard. Door samensmelting met omliggende dorpen, beslaat het ongeveer een kwart van de oppervlakte van het eiland. Het historische centrum en de wijken Otrabanda en Punda staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Maak een wandeling langs de Handelskade met haar prachtige pastelkleurige koopmanshuizen. Of ga winkelen in de kleine straatjes en steegjes van de historische wijk Punda. Willemstad herbergt ook een aantal interessante musea, zoals:

Het Curaçao Museum: Dit museum ligt in het westelijk deel van de wijk Otrabanda. Hier wordt de aardrijkskundige geschiedenis van Curaçao uitgebeeld. Er zijn ook gebruiksvoorwerpen te zien van de indianen uit de tijd vóór Columbus.

Kura Hulanda ligt vlakbij de haven, de plek waar van de 17e tot 19e eeuw Afrikaanse slaven werden verhandeld door Nederlandse ondernemers. Dit museum geeft op een indrukwekkende manier weer hoe de slavenhandel plaatsvond; hoe mensen in Afrika gevangen werden genomen, over zee werden getransporteerd en in de Nieuwe Wereld als slaven werden verhandeld.

Fortkerk Museum: Deze kerk uit 1769 is de oudste kerk van Curaçao. Het staat binnen de muren van Fort Amsterdam.

Het Tele Museum is een klein museum in het hart van Punda. Het is gevestigd in een van de mooiste koloniale gebouwen in deze historische wijk. Het museum laat de ontwikkeling zien van telecommunicatie op Curaçao vanaf 1880.

Natuurlijk is er in Curaçao nog veel meer te beleven. Je kan bijvoorbeeld heerlijk wandelen in de veelzijdige natuur van dit prachtige eiland. Of je kan genieten van de Curaçaose muziek en dans, die klanken en ritmes bevat vanuit de hele wereld. En natuurlijk zult u volop genieten van de smakelijke Curaçaose eetcultuur. Met haar mengeling van meer dan vijftig culturen is de Curaçaose kookkunst net zo gevarieerd als haar inwoners.
Meer over deze romantische reisbestemming is te lezen in een Blog artikel over Curacao op cardelmar.nl.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie