Terugblik huwelijk Máxima en Willem-Alexander

Kunt u het zich nog herinneren? Het prachtige huwelijk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De beroemde traan van Máxima en om niet te vergeten de Balkonscene. Dit gebeurde allemaal 11 jaar geleden op 2 februari 2002. Wij blikken hier speciaal vandaag op terug.

Terugblik Koninklijk HuwelijkMeer lezen “Terugblik Koninklijk Huwelijk”
Terugblik Koninklijk Huwelijk © amaliaalexiaariane.punt.nl

Het huwelijk van Willem-Alexander met Máxima werd op 2 februari 2002 in de Grote Zaal van de Beurs van Berlage voltrokken door burgemeester Job Cohen van Amsterdam. De kerkelijke inzegening vond plaats in de Nieuwe Kerk door dominee Carel ter Linden. Na het jawoord schoven Willem-Alexander en Máxima elkaar prachtige witgouden ringen om de vingers. De ringen zijn 2,5 millimeter breed en half rond. Juan Zorreguieta, een broer van de bruid, reikte de ringen aan.

Beroemde Traan  © amaliaalexiaariane.punt.nl

De Traan van Máxima is ook altijd iets wat iedereen bij zal staan. Maxima hield het niet meer droog op het moment dat de tango Adios Nonino werd gespeeld. Dit werd gecomponeerd door Astor Piazolla toen zijn vader overleed. Het betekent dan ook ´Vaarwel Vader, het stuk werd uitgevoerd in de kerk door Carel Kraayenhof

De “balkon kus” is misschien nog wel het meest bekende moment, iedereen herinnert zich dit nog. Het pas getrouwde stel gaven elkaar op het balkon van Paleis op de Dam een openbaarlijke kus. Zo kusten zij elkaar vijf keer, met naar beneden vallende goudsnippers en een hard gejuich van duizenden oranjefans en vijftig miljoen kijkende mensen over de hele wereld.

Balkon kusMeer lezen “Balkon kus”
Balkon kus © amaliaalexiaariane.punt.nl

Nu elf jaar later, mogen wij dit onze Koning en Koningin noemen!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie