Tips voor de ‘plus-one’ bruiloftgast! Hoe gedraag je je?

Het is natuurlijk hartstikke leuk als je bent uitgenodigd op een bruiloft.  Maar wat als niet jijzelf bent uitgenodigd maar jouw partner en jij als ‘vriend/vriendin van’ meegaat naar de bruiloft van haar vrienden of familie? Wat als je nagenoeg niemand kent en niet goed weet wat er van je verwacht wordt? Geen paniek, het wordt gewoon een mooi feest met deze tips voor de ‘plus one’ gast!

Fotosolo

Pas je kleding aan op je partner’s outfit

Dit wil niet zeggen dat je allebei in zalmroze of grasgroen moet verschijnen, maar dat je even formeel of informeel als je partner gekleed gaat. Wanneer jouw partner in spijkerbroek gaat, hoef jij geen lange galajurk aan te trekken of als je vriendin op en top in cocktailjurk en hoge hakken gekleed gaat dan staan jouw vale jeans met sneakers een beetje raar. Kleed je in wat bij jou past, maar zorg dat je niet uit de toon valt bij de rest van de gasten. Lees ook dit artikel over wat je kan dragen naar een bruiloft, rekening houdend met de locatie! 

Michiel Otten

Do like the others do

Het meest makkelijke om je aan te passen, is om mee te gaan met de meute. Wordt er rijst gegooid of rozenblaadjes gestrooid, ga niet achteraan staan maar gooi het bruidspaar ook een handje geluk toe. Ga bij het diner niet als allereerste zitten, maar wacht even af tot de rest naar hun plaats aan tafel gaat. En zodra iedereen de dansvloer opgaat, dans dan jouw beste moves mee. In het geval van de dansvloer mag je trouwens weer wél als een van de eerste initiatief nemen!

SUEGRAPHY

Sluit je aan bij de andere ‘plus one’s

Als het bruidspaar jou als ‘plus one’ heeft uitgenodigd, dan zijn er zonder twijfel meer gasten mee met hun partner. Sluit je aan bij hen en maak zo alsnog je eigen ‘groep’. Zo hebben jullie partners alle ruimte om zich bezig te houden met het bruidspaar en hun vrienden of familie en jullie maken er zelf een feest van  met elkaar. In dit artikel zie je ook de do’s en dont’s voor de bruiloft van jou beste vriendin!

Dario Endara

Pas op met ‘grappige’ anekdotes

Het lijkt een leuke ijsbreker in een gesprek met mensen die je niet kent (of met je new found friends van de Plus One groep), maar een zogenaamd grappig of gênant verhaal over jezelf -of erger: over je partner- kan heel verkeerd uitpakken. Voor je het weet sta je gierend van het lachen te vertellen over die dronken bui van je vriendin terwijl haar hele familie jou meewarig staat aan te kijken, of trek je van leer over die rare vrienden van je partner en kom je er later achter dat je dit verhaal aan juist die vrienden staat te vertellen.. Het is beter voor jouw imago én dat van je partner, om deze verhalen te bewaren voor een ander moment.

Wij raden ook aan: Speechen op de bruiloft de do’s en dont’s, Te gast op een bruiloft? Bekijk deze 10 gedragsregels, 7 hoofdzonden die je als bruiloftgast kan ondergaan!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie