Tips voor een bruiloft met een Marokkaans tintje

Henna dag (c) hydro-xy, Flickr

Marokkaanse bruiloften zijn uitbundig en kleurrijk en worden meestal in drie delen over drie dagen  gevierd. Zankyou heeft zich laten inspireren door de tradities van de Marokkaanse bruiloft evenals door het prachtige Marokko zelf.  De levendigheid van de souks in Marrakesch, de uitgestrektheid van de duinen in de woestijn en de elegantie van de kasbah Taourirt in Ouarzazate geven zat ideeën voor een bruiloft met een Marokkaans tintje!

Bij een traditionele Marokkaanse bruiloft is de eerste dag van de drie dagen bruiloft de henna dag of avond. Dan worden er er met Henna versieringen aangebracht door een henna specialiste, ook wel Naqasha genoemd, op de handen en voeten van de bruid en haar partij. Henna wordt in veel landen gezien als bescherming tegen het kwaad dus dat is dan meteen mooi meegenomen!

De tweede dag van de Marokkaanse bruiloft is de daadwerkelijke trouwdag.  Traditioneel gezien worden de gasten verwelkomd met een glaasje melk en een dadel. Dat staat voor reinheid en vruchtbaarheid. De bruid heeft een Negaffa, een vrouw die helpt en begeleidt met o.a omkleden. Het is namelijk zo dat de bruid zich meerdere keren omkleedt die dag, soms wel vijf keer. Het bruidspaar zit op de trouwdag op een soort van prachtig versierde troon. Zo’n troon kun je huren bij Nuptial, evenals een uitgebreide collectie Marokkaanse bruidsjurken.

De derde dag staat voor de afscheidsdag. Dan vertrekt de vrouw officieel uit haar ouderlijk huis en trekt ze in bij haar kersverse echtgenoot.

Glazen © Mwanasimba, Sfeer © Alex de Carvalho, Taart © Emily Milling van Iris and Olives Cakes, Tent © Sarah Ackerman

Marokko is een fraai thema voor een bruiloft dankzij de vrolijke en felle kleuren en de gedetailleerde sierlijke patronen en motieven die in de Marokkaanse cultuur veel gebruikt worden. Houd warme kleuren aan in je decoratie zoals roodtinten, paarstinten, bruintinten, roze en oranje.

Als je bruiloft op een buitenlokatie plaatsvindt kun je tenten huren en het feest (gedeeltelijk) in de tenten laten plaatsvinden. Maar ook als je huwelijk binnen plaatsvindt kun je de sfeer van tenten nabootsen door stoffen aan de plafonds te draperen.

Natuurlijk mogen Marokkaanse lampen en lantaarns niet ontbreken in de aankleding van de bruiloft. Hang ze zoveel mogelijk op, daar krijg je het mooiste effect mee. Je kunt ter decoratie op de tafels Oosterse theeglazen gebruiken met een bloemetje erin. Combineer dit met Mediterraan fruit zoals granaatappel of met verse rozenblaadjes. Simpel en stijlvol.

Meer lezen “”
Foto: elramlahamra.nl

Gebruik veel stoffen, tapijten en kussens. Laat de gasten op kussens aan lage tafels eten. Lekker chill en gezellig. Je kunt kraaltjes rijgen aan nylondraad en dat ophangen aan het plafond.  Je kunt ook oude jampotjes met felgekleurde kraaltjes versieren  en daar waxinelichtjes in doen. Ook kun je Oosterse spiegels van vertind koper ophangen, de reflectie zorgt altijd voor leuke effecten.

Huur een goed catering bedrijf zoals Catering Aamanee voor lekkere Marokkanse gerechten zoals Couscous en tagines (met lamsvlees met pruimen en amandelen, mmmmm!!). Gebruik Marokkaans aardewerk voor de hapjes! Voor de taart kunnen jullie gaan voor een klassieke laagjestaart maar dan met een Marokkaans getint motief bewerkt. Ook kun je een buffet aanbieden met Marokkaanse koekjes en toetjes en munt thee.

Een tent geeft sfeer (c) party-ideas.biz

Vergeten jullie de waterpijpen niet? Ze zijn meestal heel mooi en kunnen dan ook gebruikt worden ter decoratie maar je kunt er ook speciale tabak mee roken, vaak met fruitsmaak!

Laat je gasten vermaken door een buikdanseres, een waarzegster of een slangenbezweerder. Ook kun je iemand inhuren die ter plekke Henna tattoos kan zetten. Voor de fotoreportage kunnen jullie Nibras inhuren: een professionele vrouwelijke fotografe met veel ervaring in Marokkaanse bruiloften.

Geef je gasten henna blaadjes in een mooi zakje als bedankje, een cd met traditionele Arabische muziek of mooi ingepakte wierook. En waar ga je heen op huwelijksreis? Ja je raadt het al: Noorwegen! Nee, grapje, voor geweldige huwelijksreizen naar Marokko kun je o.a kijken bij Salama Travels in Utrecht.

Maak je eigen gratis bruiloftsite en laat die samen met de Zankyou cadeaulijst aansluiten op je Marokkaanse bruiloft!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie