Tips voor kleine VIP’s op jouw bruiloft!

Kleine kinderen als ringdrager of bloemenkindje geven vaak een leuke, lieve touch aan je bruiloft. Voor deze mini-VIP’s zijn hun bijzondere taken best heel spannend. Daarom hierbij een aantal praktische tips voor een goede (en vooral leuke!) voorbereiding.

Foto: Wojciech Wyszkowski

Denk goed na over je keuze
Natuurlijk is het jouw bruiloft, maar vergeet niet dat de kinderen zelf ook plezier in hun taak moeten hebben. Het ene kind is het andere niet. Er zijn kinderen die het heerlijk vinden in de belangstelling te staan, maar er zijn ook kinderen die liever op de achtergrond blijven. Overweeg daarom goed of je het kind een plezier doet om hem of haar die belangrijke rol te geven. Als je twijfelt, overleg dan even met de ouders!

Vraag ze op een leuke manier
De mini VIP’s hebben een belangrijke rol. Laat ze ook voelen dat ze écht belangrijk zijn! Vraag (na overleg met de ouders) aan het kind zelf of het wil helpen op jullie bruiloft. Doe dat op een begrijpelijke manier en geef er een toepasselijk kadootje bij. Zo heeft het kind iets tastbaars om trots te showen aan de juf, de buurvrouw en alle vriendjes en vriendinnetjes.

Foto: Oliveromg

 

Spreek kindertaal
Grote kans dat de kinderen nog niet eerder een bruiloft hebben meegemaakt. Leg ze spelenderwijs uit wat een bruiloft nu precies is. Blader door trouwalbums van familieleden, lees samen een boekje over trouwen, print kleurplaten of maak je eigen trouwmemoryspel.

Ga niet te vroeg oefenen
Het kan geen kwaad van tevoren een keertje te oefenen met de kinderen, maar doe dit niet te vroeg. Kinderen hebben nog weinig besef van tijd en te lang moeten wachten kan de pret nog wel eens drukken. Pas als de details bekend zijn (wie zit waar, welk ringkussen, welk bloemenmandje) kan je dit met de kinderen overleggen en een keertje oefenen. Maak er een gezellig moment van ook al gaat het (nog) niet helemaal zoals jij in gedachten hebt.

 

Zorg voor begeleiding
Eindelijk is de grote dag aangebroken en kunnen de kinderen zich op hun belangrijke taak storten. Als bruidspaar hebben jullie het die dag al druk genoeg. Wijs daarom vóóraf iemand aan die zich om de kinderen bekommert. Bij voorkeur iemand waar het kind zich vertrouwd bij voelt en die een handje kan helpen waar nodig.

Laat de kinderen kind zijn
Het bloemenmeisje struikelt over de loper of kiepert het bloemenmandje in één keer om, de ringenjongen weigert hardnekkig ook maar één stap op de loper te zetten of is niet van plan de ringen los te laten……. Kinderen zijn onvoorspelbaar. Kleine mini-mensje met een eigen willetje. Maar dat is tegelijkertijd hun charme, dus wat er ook gebeurt: lach, relax en geniet!

Foto: Khrystofor

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie