Too hot to handle? 5 redenen waarom je jouw bruiloft in de zomer moet houden

Het is te warm. Dit is de hoofd reden waarom mensen afzien van een zomer bruiloft. Te warm voor de gasten, te warm voor een buiten ceremonie, te warm voor de bruidegom in een 3 stukken pak… zal ik verder gaan?

Het is niet alleen de warmte dat mensen doet twijfelen. De zomer is de drukste seizoen voor bruiloften, de populairste ceremoniemeesters en locaties worden al jaren van te voren geboekt voor de zomer maanden, dat betekent dan de lente en herfst een tweede optie wordt voor kloppels als ze niet hun perfecte locatie kunnen claimen op hun gekozen datum. Trouwlocaties zijn ook nog eens goedkoper buiten het rouwseizoen.

Wij denken dat er zo veel mooie dingen zijn bij het vieren van jouw bruiloft in de zomer, en het is niet alleen het weer. Hier zijn een aantal plus punten voor het houden van een subliem bruiloft in de zomer…

Credits: Happy Photographer

Seizoens Bloemen:

Er zijn zoveel mooie seizoens bloemen in de zomer maanden. Denk aan geurende Gresia´s en prachtig gekleurde Gerberia´s, heldere zonbloemmen en elegante Dromerlelies, deze zijn allemaal in het seizoen komende juli en augustus. Ja, je kan ze ook op andere momenten in het jaar kopen, maar ze worden dan geïmporteerd uit andere landen en zullen waarschijnlijk ook veel duurder zijn.

Gekleurde zomerbloemen. Foto: Julian Beattie
Felle zonbloemen. Foto: Danielle Capito

Eten van het seizoen:

Net als bloemen, is eten ook seizoensgebonden. Fruit, groenten zelfs sommige zeevruchten zijn seizoensgebonden. Tomaten, aardbeien en perziken zijn allemaal zomervruchten. Ja, je kan ze het hele jaar door kopen, maar dan worden ze geÏmporteerd, zijn ze veel duurder en zullen ook niet hetzelfde smaken. Je hebt ook meer variatie als het aan komt op het samenstellen van jouw bruiloft menu. Buitenbuffet, BBQ´s, Ijs-salons, alles leent zich beter uit in de zomer maanden.

Bruiloft Menu. Foto: Danielle Capito
Ijssalon. Foto: Danielle Capito

Huwelijksreis: 

Ja, je kan het hele jaar door je huwelijksreis plannen, de lijst van mogelijke plekken om naar toe te gaan is eindeloos, het hele jaar door – sommigen zelfs beter in de winter maanden, maar als je naar een Europese bestemming zoekt dan zijn de zomermaanden het beste. Londen is een geweldige stad, vol leven, cultuur en mooie parken, maar het kan extreem koud en regenachtig zijn in de winter maanden. De Italiaanse kust, Griekse eilanden, Spanje… zijn allemaal beter in de zomermaanden. Deze plekken zijn het hele jaar door prachtig, maar deze plekken komen in de zomer tot leven met hun al-fresco gerechten en adembenemende stranden.

Huwelijksreis in de zomer. Foto: Javier Alzahira
Huwelijksreis naar Griekeland. Foto: Instantánea & Tomaprimera

Vieringen in de buitenlucht: 

Wij houden van buiten vieringen! Feesttenten in de tuin, hotel veranda´s, bruiloften op het strand. Een prachtige manier om te trouwen en de thema´s voor buiten bruiloften wind ons echt op! Nautisch, in het bos, een Midsummer Night’s Dream … Voor ons is alles beter in het buitenlucht. Je kan buitenspellen voor kinderen (en volwassenen) organiseren, een buitenbuffet en vuurwerk! Zelfs cocktails smaken beter wanneer ze buiten gedronken worden!

Buitenrecepties. Foto: Julian Beattie
Vuurwerk op de bruiloft. Foto: Julian Beattie

Bruidskleding: 

We weten dat er heel veel verschillende trouwjurken beschikbaar zijn het hele jaar door, maar er is toch wel iets sexy en elegant aan de zomer ontwerpen. Halternek jurken, een rug portret en zelfs kortere hemlines zijn schattig. Schoenen? Denk dan aan sandalen en open teenschoenen. Mijn vriendin is in augustus getrouwd en droeg prachtige, glitterende hak sandalen, iets wat ze nooit in herfst of winter had kunnen doen en iets waar ze zo blij mee was. Wat dacht je van blootsvoet voor een strand ceremonie? Zelfs mannenpakken zien er geweldig uit in pastel tinten en lichtere kleuren. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar toch houden we van deze kleuren.

Zomerse bruidskleding. Foto: Marlon Capuyan
Trouwen in de buitenlucht. Foto: Danielle Capito

Alles wat we zojuist hebben besproken zijn slechts suggesties, en zijn hier genoemd om jou te inspireren. Alles zou perfect worden en jouw bruiloft gaat prachtig worden op elk moment van het jaar. Is het te vroeg om te vertellen dat ik ook van kerst bruiloften houd??

Kijk in onze directory naar de leveranciers die jou kunnen helpen bij het organiseren van jouw bruiloft: De haven van Zandvoort (strandbruiloft locatie), Bloemenstudio Bellefleur (Voor jou zomerse boeket), Uw Ceremoniespreker (ceremoniemeester in de zomer) en nog veel meer…

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie