Top 10 ideeën voor een Boerenbruiloft

Trouwen op de boerderij (c) Van kaartjes tot kiekjes

Geen zin in allerlei luxe bedoeningen voor jullie bruiloft? Willen jullie een charmante rustieke locatie, Hollandse nuchterheid, een ouderwetse sfeer en dicht bij de natuur blijven? Dan is trouwen op de boerderij, in de natuur tussen de dieren, waarschijnlijk wel iets voor jullie.

1) Het is klompentijd onder de trouwjurk. Je kunt voor eenvoudige klompen gaan maar je kunt ook speciaal klompen laten maken of klompen personaliseren.  Bij Klompen met een boodschap kun je kiezen voor je eigen tekst of voor een van de kant en klare afbeeldingen. Heel leuk!

Op de trekker (c) Geertje Vierhout Fotografie, Klompen (c) Geertje Vierhout Fotografie

2) Geen mooie oldtimer als trouwauto: voor een boerenbruiloft kies je voor een tractor of waarom ook niet, huur een trouwkoe.

3) Kies voor een bruidsboeket met veldbloemen zoals Margrieten of Madeliefjes. In combinatie met gipskruid en wat Craspedia heb je een bijzonder bruidsboeket met landelijke charme.

Trouwkoe Leentje (c) Trouwkoe

4) Ter decoratie kun je kruiwagens vullen met vers fruit, groenten en grote vrolijke bloemen zoals zonnebloemen. Vogelverschrikkers vormen een originele decoratie op je bruiloft, je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor de bewegwijzering voor de gasten. Ouderwetse melkkannen kun je gebruiken als tafeltjes, bijvoorbeeld om het gastenboek op neer te leggen. Zinken gieters vormen geschikte vazen. In oude emaillen emmers kun je flessen drank kwijt of de bedankjes. Voor een meer stijlvolle aankleding kun je alle elementen in één lichte kleur verven.

Vers fruit ter decoratie (c) William Innes Photography

5) Vernoem de tafels naar vogels, bloemen, boerderijdieren of boeken die zich afspelen op de boerderij zoals Animal Farm. Landelijke tafelmiddens zijn korenaars, groenten of fruit, rieten mandjes, maar ook bijvoorbeeld hoefijzers of strohoeden. Gebruik linnen tafelkleden in zachte kleuren zoals beige of gebroken wit. Je kunt kurken in tweëen snijden en gebruiken als naamkaarthouder.  Ook kun je hardgekookte eieren gebruiken om de namen op te schrijven.

Tafel decoratie (c) Cameron Ingalls

6) Wat het eten betreft zouden jullie kunnen kiezen voor oud Hollandsche gerechten in boerenbont servies, of lekkere bitterballen. Als drankje serveer je dan boerenjongens of boerenmeisjes! Een andere optie is om buiten te picknicken op geruite tafelkleden, lekker ongedwongen.

7) In plaats van stoelen voor de gasten tijdens de ceremonie kun je bankjes maken met hooibalen, het zit best lekker en staat heel origineel. Wel een goed idee daarentegen om hier en daar een gewone stoel toe te voegen voor de oudere gasten. Een hooibaal kun je ook goed gebruiken als tafeltje met een plattelands kleed erop.

Gebruik hooi balen om op te zitten (c) Jill de Vries

8 ) Maak een boerderie cadeaulijst om in de sfeer te blijven! Je kunt om een geit of een koe vragen, maar handzamer en bijna net zo leuk is bijvoorbeeld een mooie tuinmeubelen set of planten voor in je tuin!

9) Zakjes met zaaizaadjes zijn leuke bedankjes voor een boerenbruiloft. Je kunt ze naar eigen smaak aanpassen met zelfbedachte tekeningen of een leuke tekst. Bij elke oogst zullen jullie gasten voortaan aan jullie denken!

Zakjes zaaizaadjes zijn leuk als bedankjes of als naamplaatjes (c) Cameron Ingalls

10) Je huwelijksreis breng je door in een van de tenten van het Betere BoerenBed.  Bij het Betere Boerenbed logeer je in ingerichte tenten met bedstee en kookkachel op het landgoed van werkende agrarische bedrijven. Sommige van de boerderijen van het Betere Boerenbed hebben een heus Boeren BadHuus.  En dan ‘s ochtends met je kersverse echtgenoot een vers ei gaan halen uit het kippenhok, hoe romantisch is dat??!!

Heb je andere ideeën voor een boerderij bruiloft of zoek je juist ideeën voor een ander thema, ga dan eens kijken op het forum van Zankyou.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie