Top 5 meest originele bruidssuites – In Europa

Bruiloft in een Ijskapel (c) Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Een bruiloft is niet compleet zonder een bruidssuite! Bruidssuites vinden we in alle soorten en maten, al zijn het niet altijd per se kamers met de benaming ‘bruidssuite’. Wij hebben speciaal voor bijzondere bruidsparen vijf originele overnachtingen gevonden in Europa.

  • 1.   Onder het Noorderlicht

Een huwelijksreis naar Lapland is op zich al origineel genoeg maar bij het Kakslauttanen Hotel and Igloo Village kun je tevens in een ijskapel trouwen, rendiertochten ondernemen en in glazen iglo’s slapen.
 
De glazen iglo’s zijn zeer apart en sprookjesachtig, je kunt lekker vanuit je warme bed naar de sterrenhemel kijken en als je geluk hebt ook naar het Noorderlicht (augustus t/m mei). De iglo’s zijn slechts van december tot april geopend. Buiten deze maanden zijn er houten chalets, waaronder een mooie bruidssuite, maar wij vinden de iglo’s toch wel aparter!
 
De glazen iglo’s zijn gemaakt van speciaal thermoglas waardoor het binnen warm blijft en het glas niet bevriest waardoor de uitkijk niet belemmerd wordt, hoe koud het buiten ook is. Wil je elkaar warm houden tijdens de huwelijksreis dan kun je bij Kakslauttanen ook kiezen voor echte koude sneeuw iglo’s, waar de temperatuur tussen -3°C en -6°C schommelt!

Glazen iglo als bruidssuite (c) Hotel & Igloo Village Kakslauttanen
  •  2. Onder de grond

De Sala Silvermine Underground Suite in Zweden is gelegen in een van ‘s werelds best bewaarde zilvermijnen. De mijnen zijn verspreid over een lengte van ongeveer 20 km. Op 155 meter diepte, tussen de tunnels, grotten en ondergrondse meren vindt men de suite. Het is een betoverende omgeving!

Als je daar verblijft krijg je voordat je door een gids naar de suite wordt gebracht, een rondleiding door de mijnen. Eenmaal  bij de suite aangekomen, laat de gids jullie alleen achter met een mand vol voedsel en een intercom radio. Mobiele telefoons werken hier namelijk niet! ‘s Ochtends worden jullie weer opgehaald door de gids.

Dit is zeker een ervaring die jullie voor altijd bij zal blijven. De Sala Sivermine Underground suite is geen aanrader voor koukleumen: het is het hele jaar door -2°C in de mijn.
 

Sala Silvermine Underground Suite (c) Pappilabild
  • 3. In een havenkraan

Een originele optie in Nederland vinden we in Harlingen. Daar kun je verblijven in een haventopkraan uit 1967 . Via twee liften kom je in het machinehuis en de besturingscabine terecht. Dit is je ronddraaiende (!) kamer met dakterras. De cabine bevindt zich op ongeveer 17 meter boven de kade. De giek reikt tot 45 meter hoogte.

Dit is een goede optie voor een speciale ervaring dicht bij huis. Het vergezicht op de waddeneilanden is adembenemend. Tevens kun je in Harlingen twee andere bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor je bruidsnacht vinden: in een vuurtoren of in een reddingsboot.

Breng je huwelijksnacht door in de (c) Havenkraan van Harlingen
  • 4. In een pod

In het hart van de Zwitserse Alpen , op 1700 m hoogte, staat een ecologisch kamp, de Whitepod iglo’s.  Daar zijn vijftien unieke iglo’s te vinden, ook wel whitepods genaamd.
 
Een pod is een koepelvormige tent in de vorm van een iglo geplaatst op houten platforms in de sneeuw. Er is geen elektriciteit maar gelukkig wel een openhaard in de tenten en heel veel kaarsen. Lekker romantisch!

Ook zijn er een spa en een restaurant op het domein te vinden. Het vakantieoord biedt een romantisch arrangement aan dat geschikt zou zijn voor een huwelijksreis. Dit is een perfecte bestemming voor het bruidspaar dat van skiën houdt: ter plekke is zeven km aan skipistes en privé skiliften. 

In een pod (c) Whitepod.com
  •  5. In een buis

Das park hotel, in Oostenrijk, bestaat uit drie betonnen buizen. Zoals je je wel kunt voorstellen is het er behoorlijk krap maar er past in ieder geval wel een tweepersoonsbed in, wat opbergruimte en een lampje. Sanitair is verderop in het park. Een bijzondere overnachting is het wel, of het er nu echt zo sfeervol is valt te betwisten.

Het Parkhotel is open van mei t/m oktober. In Zwitserland is overigens ook de mogelijkheid om in eenzelfde soort buis te verblijven, bij hotel Swiss Tubes in Gwatt.
 

Das Park Hotel (c) Dietmar Tollerian

Liever een meer exotische bestemming? Vergaap je dan aan onze top 5 bruidssuites buiten Europa. Op zoek naar een reisorganisatie dat jullie kan helpen deze gave suites te boeken? Neem eens contact op met Eliza was here!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (1)

info2457
11 mrt 2015

Hallo,

Graag stel ik U ook onze bruidssuite voor.
Neem een kijkje op http://www.hetverlorengedicht.be en kijk naar de kamer Elysium.

Vriendelijke groeten,
Gino Corneillie
Zaakvoerder

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie