Trend Alert! Decoreer je bruiloft met cactussen

Trends komen en gaan en dat is ook zo met trends op gebied van bruiloften. Enkele maanden geleden waren het tropische touches en bloemen die de overheersten, nu zijn het cactussen, een trend die een stevige voet tussen de deur heeft gekregen en waar wij helemaal verliefd op zijn geworden… Dus lees snel verder en decoreer je bruiloft met cactussen!

Als je van deze coole plant houdt en denkt dat cactussen een toevoeging kunnen zijn op je bruiloft, dan kunnen deze ideeën van pas komen als inspiratie!

1. Uitnodigingen met cactussen

Hoewel veel stellen ervoor kiezen om hun gasten uit te nodigen door middel van het sturen van een klassieke kaart in een enveloppe zonder details, zijn er toekomstige echtparen die gaan voor de trend om iets fris mee toe te voegen aan de uitnodigingen. Het is hier waar de cactus tevoorschijn kan komen om de kaft van de kaart of de enveloppe te versieren. Vraag het na aan diegene die je uitnodigingen ontwerpt en vind de tekening die het beste bij je stijl past!

Foto: Acuarela Duck
Foto: Acuarela Duck
Foto: Invitarte Invitaciones

2. Centrepieces

Het kan een beetje gevaarlijk zijn omdat ze naalden hebben. Maar als je een cactus als centrepiece wil, ga dan voor een soort die geen naalden heeft, dan zijn ze ideaal! Het groen van deze planten is de perfect combinatie met elk type bloem en elke kleur en ook met elk servies. Ben je de olijfbladeren of eucalyptus beu? Dan is de cactus misschien wel de beste optie!

Foto: Secretaria Evento
Foto: Laura Goldenberger

3. Seatingen cadeautjes voor de gasten 2×1!

De seating en de cadeautjes voor de gasten zijn soms hoofdbrekers. Maar wat als we je vertellen dat je dit kan oplossen op een geniale, goedkope en mooie manier?

Ga voor mini mandjes met cactussen in verschillende maten en soorten. Je kunt ze voor een betere prijs in een kas aanschaffen dan bij een bloemist. Stop een briefje met de naam van elke gast en het nummer van de tafel erbij en laat je gasten weten dat ze het mandje mee naar huis mogen nemen (het beste aan het eind van het feest, zodat niemand met een cactus rondloopt en zich onverwacht prikt…). Zo heb je dus een 2×1: een mooie seating, natuurlijk en fris én een perfect cadeau.

Foto: Sara Lázaro para Bodas de Cuento
Foto: Giulie & Giordi
Foto: Weddingchicks

4. Decoreer je bruiloft met cactussen

We hebben het al gezegd: cactussen zijn in de mode en vanaf nu zul je ze zien in elke winkel en elk hoekje. Op die manier kun je ideeën opdoen om al die hoekjes op de locatie van je trouwfeest te decoreren of ze nu echt zijn of gemaakt van keramiek of stof.

Gebruik ze als hangers voor de hoeden van je gasten of om borden met wegwijzer aan vast te maken of puur als decoratiestuk op bijvoorbeeld de tafel met je gastenboek… Laat je verbeelding het werk doen en vind duizend en één ideeën voor de decoratie op je bruiloft met cactussen.

Foto: Marcos Sánchez para Bodas de Cuento
Foto: Catering Charlotte

5. Borden met woestijnsmaak

Cactussen zijn in de mode, maar handgeverfd servies ook. Veel bruidsparen hebben ze al gebruikt op hun bruiloft. En het kon ook niet anders, borden en kommen hebben ook het groen van de cactus voorbij zien komen. Hoe ideaal!

Foto: Azarraluqui
Foto: Azarraluqui
Foto: Azarraluqui

6. Bruidstaarten met stekels

We hebben al enkele jaren voorbij zien gaan waarin bruidstaarten steeds belangrijker zijn geworden op trouwerijen. Door die toenemende belangstelling in de taarten, zijn die omgetoverd tot pareltjes die bijna te mooi zijn om op te eten. Ze zijn perfect om te fotograferen en te uploaden naar Instagram. De vraag de specialist die jouw zoetigheid en toetjes klaarmaakt om een fantastische taart klaar te maken en dat een cactus de fantastische hoofdrol mag spelen.

Foto: The Cake Blog
Foto: mfeltphotography
Foto: Ashley Rae Photography

Wat vinden jullie van deze nieuwe trend? Als jullie deze ideeën wel zien zitten, maak aantekeningen! Op het moment dat je inspiratie zoekt, zul je op een goede manier gek worden van alle mogelijkheden!

Lees ook: Dit zijn dé trends voor bruidsjurken in 2017. Wees een fashionista op jouw bruiloft!

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie