Trend gespot: De strohoed voor je bruiloft – ja of nee?

Afgelopen zomer –wat lijkt het alweer lang geleden!- spotten we een duidelijke trend in bruidswereld: Gasten met strohoeden. Grote hoofddeksels met veren of mooie haaraccessoires werden deze zomer ingewisseld voor strohoeden. We zagen vooral veel strohoeden zonder al te veel details, zo simpel en natuurlijk mogelijk. Prachtig, en het geeft een extra zomers gevoel. Net toen we dachten dat deze trend enkel in de kasten van de gasten bleef, werden de eerste bruiden met strohoeden gespot. De trend werd vooraf alom aangekondigd in de bruidswereld, maar wij geloofden het niet totdat wij bruiden daadwerkelijk met de strohoeden zagen. En wat ziet dat er goed uit! Het is duidelijk: De strohoed in combinatie met de witte jurk steelt de show op elke bruiloft.

Er zijn duidelijke pro’s en contra’s voor deze trend onder de bruiden. Draag je de strohoed als bruid, dan zul je zeker opvallen, en ben je trendy. Maar andere, meer traditionele bruiden, zullen niet zo snel voor deze look kiezen. Stro is immers een materiaal dat je niet zo snel linkt aan de dure stoffen van de bruidsjurk, en het contrast is niet onder iedereen geliefd… Tot welke stroming behoor jij?

Foto: La Mar Studio

JA tegen de bruid met de strohoed

Het is waar dat de standaardbruid geen vereiste meer is. Bruiden kunnen kiezen wat ze willen dragen, hoe ze het feest willen vieren en eigenlijk kan het niet gek genoeg. Toch wordt er nog wel eens verrassend opgekeken wanneer bruiden een strohoed dragen, maar trends zijn er om de bestaande regels te breken en om nieuwe inspiratie te ontdekken. Waarom kiezen voor een strohoed?

Foto: Lorena San José

1. Je zult opvallen

Hoewel de trend aankomende zomer zeker sterker terugkomt, ben je nog een van de weinigen die het aandurven. Als je dan de strohoed opzet laat je al je gasten met open mond achter, en zullen de modeblogs je misschien ook wel opmerken! Want een trendzetter, dat ben je zeker met de strohoed!

Foto: Couche Photo

2. Net wat anders dan de klassieke sluier

De sluier wordt steeds vaker vervangen door accessoires zoals tiara’s, hoofdbanden, hoeden of bloemen. Elke keer zijn de hoofddeksels aanweziger en kleurrijker. De sluier is hiermee echt passé, en jij hebt een fantastische vervanging gevonden.

Foto: Serafín Castillo

3. Herbruikbaar

Het voordeel van een strohoed ten opzichte van andere hoofddeksels, is dat de strohoed makkelijk te hergebruiken is. Je zult er zomerslang plezier aan hebben en ook op andere bruiloften waar je de gast bent kun je hem ook dragen. Een trend in de steeds bewustere recycle-maatschappij!

Foto: A Todo Confetti

NEE tegen de bruid met de strohoed

Er valt veel te zeggen vóór de strohoed, maar het is ook begrijpelijk als bruiden toch niet met deze trend meegaan. Wat zijn de nadelen van de strohoed?

1. Het belemmert je zicht

Het is natuurlijk afhankelijk van het formaat dat je kiest, maar strohoeden staan bekend om hun grootte. Het is indrukwekkend, maar niet heel praktisch. Je echtgenoot kussen, de gasten gedag zoenen of ze recht aankijken kan nogal lastig zijn met een grote strohoed en het zal je geduld zeker op de proef stellen.

Foto: Couché Photo

2. Het gaat niet met elk kapsel

Je zult misschien een bepaald kapsel in je hoofd hebben, maar er is een kans dat deze niet goed staat bij de hoed. Je haar opgestoken dragen zal bijvoorbeeld lastig zijn met een strohoed op. Bekijk hier de bruidskapsels voor 2017.

Foto: Beba’s Closet

3. Liever de traditionele bruidslook

Tradities zijn mooi en het is prachtig om deze voort te zetten, een sluier is en blijft gewoon heel mooi. Bruiden kunnen trendy zijn in het dagelijks leven, maar soms geven ze de voorkeur om traditioneel te blijven op zo een belangrijke dag. Ze nemen liever geen risico’s!

Foto: © Guacamole wedding co

En tot welke groep behoor jij? Ben jij pro-strohoed of houd je het liever wat rustiger en blijf je bij de sluier of draag je weer andere accessoires?

Ontdek ook alle bruidsboeket trends voor 2017 en de selectie van bruidsmode voor volgend jaar!

Auteur: Sherita Jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie