Trouwen: de trends van 2013 volgens Zankyou!

Het zijn roerige tijden waarin veel veranderd en ook de wedding wereld staat niet stil. Creativiteit, innovatie en persoonlijkheid vieren hoogtij dagen, wat we duidelijk terug zien in de nieuwtjes voor het komend jaar. Het blijft spannend wat het nieuwe jaar zal brengen, maar Zankyou deelt alvast de hipste trends voor bruiloften in 2013!

Ecologisch trouwen

In navolging van de persoonlijke bruiloft, past een ecologische bruiloft bij een bewust bruidspaar. Tegenwoordig zijn voor nagenoeg alle producten ook ecologische of biologische varianten te koop, al is het soms nog even zoeken. Uitnodigingen op verantwoord papier, een biologisch diner, goede en eerlijke wijn tijdens het feest en een ecologische herinnering voor de gasten na afloop. Als je het echt helemaal groen wil aanpakken, denk dan ook aan een duurzame trouwlocatie, een schonere variant op de trouwauto en huwelijkscadeaus in de vorm van een gift aan een goed doel. Een aantal ontwerpers heeft zelfs al prachtige ecologische bruidsjurken!

Meer lezen “”
Ecologische bruiloft. Foto: Femke van den Heuvel Fotografie

DIY wedding maakt het persoonlijk

Bruiloften worden steeds persoonlijker en wat is er nu persoonlijker dan zelfgemaakte spullen voor het feest?  De echte creatievelingen kunnen zich helemaal uitleven op handgemaakte uitnodigingen, het bruidsboeket, tafeldecoratie, het gastenboek of een cadeautje voor de gasten. Bruidsparen die het DIY iets minder in de vingers hebben kunnen ook met kleine details de bruiloft een personal touch geven. Wat te denken van een lief zelfgemaakt ringenkussentje of een mooi geschreven menukaart?

Meer lezen “”
Coole uitnodigingen met weinig middelen (c) Sabine via Fromfraai

De romantische bruid

De grote ontwerpers zijn het erover eens: de collecties van 2013 zijn romantisch en tonen elegante, simpele lijnen met prachtige details als eye catcher. Veel jurken hebben een vintage feel, klassiek bewerkt met steentjes, kant of een bijzonder detail op de schouder. Dit geldt ook voor de fantastische collecties schoenen: wit of lichtgekleurd met steentjes, glitters, kant of een beetje plateauzool. We kunnen nu al niet wachten om alle mooie 2013 bruiden te zien.

Meer lezen “”
Bruidsjurk en haarsieraad: collectie Pronovias 2013. Schoenen: collectie Christian Louboutin 2013

Kleur!

Hoewel de jurk veelal nog wit is, kan kleur op de bruiloft haast niet meer ontbreken. Voor 2013 zijn pasteltinten zoals mintgroen of lavendel helemaal in. Dit hoeft zeker niet tuttig te worden, zeker niet wanneer meer kleuren gecombineerd worden. Voor een meer uitgesproken effect zijn er tal van mogelijkheden voor felle kleuren. Wit met smaragdgroen, turquoise of koraalrood zijn meteen een goede leidraad voor de uitnodigingen, de kleding en de decoratie. Kijk naar de favoriete kleuren van bruid of bruidegom of combineer gewoon allerlei kleuren en maak er een kleurrijk feest van.

Meer lezen “”
Kleur in de bruiloftsdecoratie. Foto: Nadia Meli

Trouwen in het buitenland

Hoewel het idee van trouwen in het buitenland niet nieuw is, blijft het toch een grote trend. Er zijn steeds meer opties om de bruiloft zo goed mogelijk te regelen, ook op afstand. Nederlandse weddingplanners die ter plekke alles regelen, betaalbaar internationaal vervoer voor het bruidspaar en de gasten en een beter overzicht in het papierwerk wat geregeld moet worden. Laat je adviseren door een weddingplanner die ervaring heeft met trouwen in het buitenland, bijvoorbeeld Be Loved Weddingplanner. Mocht dat toch nog te veel gedoe zijn, dan kan je zelfs trouwen op Schiphol om erna direct in een vliegtuig te stappen en enkele uren later een fantastisch feest te geven op een buitenlandse locatie!

Meer lezen “”
Trouwen in het buitenland. Foto: Mon et Mine Bruidsfotografie via hetbruidsmeisje.nl

Foto: Mon et Mine Bruidsfotografie

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie