Trouwen in Friesland – Luut Peter en Sanne gaan jullie voor!

Wat zijn we blij dat Luut Peter en Sanne de foto´s van hun bruiloft met ons willen delen! Ze zijn gemaakt door een fotograaf uit Groningen: Ronald Zijlstra en geven perfect de ongedwongenheid en vrolijkheid van deze bijzondere dag weer. Bruid Sanne heeft de dag en foto´s voorzien van commentaar en geeft een aantal leuke tips over hoe zij hun bruiloft hebben georganiseerd. Ontzettend bedankt Sanne, Luut Peter en natuurlijk Ronald Zijlstra!

Foto: Ronald Zijlstra
  • Klaarmaken

Om 7.00 uur ’s ochtends zat ik, de bruid, al bij de kapper en visagist.  Er stond namelijk een druk schema op de planning, al met al hebben we meer dan 80 kilometer  binnen Friesland afgelegd om bij alle de verschillende locaties te komen. Maar dat was het zeker waard!

Meer lezen “”
Foto: Ronald Zijlstra

In mijn ouderlijk huis hielpen m’n zus en moeder bij het aantrekken van de jurk, het draperen van de sluier en de finishing touch. Natuurlijk een groot emo-moment: de tranen vloeiden al rijkelijk op de vroege ochtend, zodat ik mijn best moest doen om mijn make-up mooi te houden.

Foto: Ronald Zijlstra
Foto: Ronald Zijlstra
  • Fotoreportage 

Omdat Sneek prachtige oude en karakteristieke straatjes en grachten heeft, besloten we hier onze fotoreportage te houden. Al lopende kwamen we langs het huis van één van onze voormalige buren. Zij hebben een heel sierlijk trappetje voor de voordeur, waar we op zijn gaan zitten. En hoewel de trouwjurkverkoopster me had verteld dat ik altijd netjes moest zitten zodat niemand de hoepel onder mijn jurk zou kunnen zien, zijn deze foto’s toch superleuk geworden!

Foto: Ronald Zijlstra
  • Ja-woord 

We gaven elkaar het ja-woord in een klein eeuwenoud kasteeltje in het Friese Ysbrechtum. Vanuit onze beige VW Kever was het bij het rijden over de lange en boomrijke oprijlaan, een prachtig gezicht om al onze familieleden en vrienden vol verwachting te zien staan wachten. Het was een stralende dag, waardoor de jurkjes en bloesjes uit de kast konden! Er heerste een heerlijk relaxte en ongedwongen sfeer tijdens de plechtigheid; we hebben heel wat afgelachen én natuurlijk de nodige traantjes laten vloeien.

Foto: Ronald Zijlstra
  • Fotoshoot familie en vrienden 

Na de lunch in de tuin van het kasteeltje, vond de fotoshoot met onze familie en vrienden plaats. Geen geposeerde foto’s, maar uitbundigheid, vrolijkheid en gein! Natuurlijk mocht ook een portret met mijn beppe (oma) niet ontbreken; onze enige grootouder die nog leeft. Zij was, naast mijn moeder, ook één van mijn getuigen. En ze heeft met volle teugen genoten van deze dag.

Foto: Ronald Zijlstra
Foto: Ronald Zijlstra
  •  Decoratie I 

We hebben lang nagedacht over de decoratie. Moest het nou sierlijk wit worden? Of alles in blinkend goud? Uiteindelijk kozen we voor het vrolijke roze, aangevuld met wit en zilver. Mijn jurk was namelijk wit, het trouwpak van Luut Peter zilvergrijs en mijn bruidsboeket roze. Deze kleuren kwamen terug in de linten waarmee we de kerk, het kasteel en de auto’s van onze gasten versierden. Maar ook in de bloemen die in het grote hart in de kerk zaten. Daarnaast hebben we aan de kerkbank harten van leisteen gehangen. Na de trouwerij kregen alle gasten één van deze harten.

Foto: Ronald Zijlstra
Foto: Ronald Zijlstra
  • Decoratie II 

Aan het einde van het gangpad stond een groot hart met allemaal verschillende roze bloemen: pioenrozen, anjers, roosjes. De kerkgasten kregen bij binnenkomst ieder één bloem die ze in dit hart mochten steken. In het midden hing een kleiner hart van rozen, waar onze ringen in zaten. Het grote hart is gemaakt door Luut Peter’s vader, die hier in de weken voorafgaand aan de trouwerij veel bloed, zweet en tranen in heeft gestoken. Het eerste wat we tegen elkaar zeiden in de kerk was dan ook: “Wat ziet dat hart er mooi uit!”

Foto: Ronald Zijlstra

Meest memorabele moment van de dag van hem “Het moment waarop jij de kerk binnenkwam. Dat jij zo stralend naar binnen liep aan de arm van je vader. Ik voelde me toen zo blij. Ik dacht: “Daar is ze dan, mijn vrouw! Hier hebben we zo lang naar uitgekeken. Wat ben ik trots dat jij mijn vrouw wordt.”

Foto: Ronald Zijlstra

Meest memorabele moment van de dag van haar “Ik vond het begin van de kerkdienst heel bijzonder. De dominee vroeg ons: “Weten jullie wel wat er precies 25 jaar geleden is gebeurd?” Dat wisten wij niet. Toen zei ze: “Het is vandaag 25 jaar geleden dat Sanne is gedoopt. Toen kwam je in een lange witte doopjurk de kerk binnen, nu in een prachtige trouwjurk.” Dit moment was niet alleen heel bijzonder, maar het typeerde voor mij ook de dag. We hadden zelf alles tot in de puntjes voorbereid, maar je geschiedenis samen en met je vrienden en familie maken de dag nóg specialer. Dit is iets wat je zelf niet kunt organiseren; het is er al en het maakt de dag ontzettend speciaal.

Foto: Ronald Zijlstra
  • Advies

Doe alles op je eigen manier. Het is jullie dag, dus doe het zoals je zelf wilt. Laat je in de voorbereidingen niet te veel afleiden door praktische dingen als trouwkaarten, decoratie en gebakjes, maar steek ook vooral veel energie in jezelf en je verloofde! Het is leuk dat de trouwlocatie mooi versierd is tijdens je huwelijk, maar het draait allemaal om de liefde tussen jou en je verloofde. Tenslotte een laatste tip: geniet, geniet, GENIET!

Ben jij ook (trouw)fotograaf en wil je verschijnen in Jullie Bruiloft? Dat kan! Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

5926
14 dec 2011

OMG, I love her veil!

Antwoorden
mirjam_kleine
14 dec 2011

I agree! Very classical romantic!

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie