Trouwen in het buitenland: 10 belangrijke planning tips

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeer lezen “OLYMPUS DIGITAL CAMERA”
Trouwen op het Californische strand - Foto: .sxc.hu

Trouwen in het buitenland is hartstikke gaaf, maar brengt wel extra regelwerk met zich mee. Wij geven hier 10 belangrijke tips voor het succesvol plannen van jullie bruiloft. Zo komen jullie niet voor verrassingen te staan!

  • 1. Nodig jullie gasten op tijd uit

Hebben jullie besloten om in het buitenland te trouwen en willen jullie dit graag met vrienden en familie doen, nodig hen dan op tijd uit. Afhankelijk van de bestemming moet je hen minimaal 6 maanden van tevoren laten weten waar en wanneer jullie gaan trouwen. Op die manier kunnen zij op tijd vrij vragen, rekening houden met vakanties en eventueel sparen voor de reis- en verblijfkosten. Wees in de communicatie duidelijk welke kosten jullie voor rekening nemen en wat zij zelf dienen te betalen. Zo bestaan hier geen misverstanden over. Geef hen ook tips voor reismogelijkheden en hotels waar zij kunnen verblijven met een kostenplaatje hierbij.

  • 2. Verdiep je in de regelgevingen van de bestemming

Dit is waarschijnlijk het meest saaie maar wel belangrijkste onderdeel van de huwelijksplanning; het verdiepen in de regelgevingen. Voor elk land gelden er verschillende regels wat betreft trouwen. In sommige landen moet minimaal een van de partners inwoner van het land zijn en kunnen twee Nederlanders dus niet voor de wet trouwen. In andere landen mag je alleen in het gemeentehuis trouwen en in bepaalde landen mag je op verschillende locaties het ja-woord zeggen. Laat je goed informeren over de wetten, een weddingplanner kan jullie hierbij helpen. Realiseer je ook dat wanneer je in land A voor de wet trouwt, de wetten van dit land voor jullie huwelijk gelden. Een makkelijkere oplossing is om in Nederland voor de wet te trouwen en in het buitenland een symbolische ceremonie te houden.

1120895_27744909Meer lezen “1120895_27744909”
Just married - Foto: sxc.hu
  • 3. Kies een ambtenaar die bij jullie past

Een ceremonie in het Italiaans klinkt natuurlijk erg romantisch (een tolk is wel verplicht) maar het is toch ook fijn om iets van de ceremonie mee te krijgen! Een optie is om een Nederlandse BABS naar jullie trouwlocatie over te laten vliegen die jullie in de echt verbind. Doordat jullie hem/haar in Nederland al hebben ontmoet kan dit prettiger zijn. De BABS heeft dan ook de tijd kunnen nemen om een persoonlijk en mooie ceremonie voor te bereiden. En het is voor jullie en jullie gasten makkelijker om de ceremonie in het Nederlands te volgen.

  • 4. Kies de juiste tijd van het jaar

Bij het plannen van jullie bruiloft en het kiezen van de bestemming zijn er meerdere factoren waar jullie rekening mee moeten houden. Willen jullie bijvoorbeeld in de zomer heerlijk in Australië gaan trouwen, bedenk jullie dan wel dat het hier tijdens onze zomer winter is! En je wil toch ook niet dat jullie bruiloft verstoord wordt door een orkaan of fikse regenbui? Hieronder zie je welke bestemmingen bij een bepaalde maand passen.

Januari: Thailand, Dubai, India
Februari: Dubai, India
Maart: Brazilië, Bahamas, Costa Rica
April: Malediven, Aruba
Mei: New York, Cuba
Juni: Hawaii, Las Vegas
Juli: IJsland, Canada
Augustus: Portugal, Spanje, Canada
September: Las Vegas, Italië, San Francisco
Oktober: Malediven, Mauritius
November: Thailand, Australië
December: Thailand, Australië, Dubai

Nog een tip: let ook op de feestdagen in dat land en de ramadan in islamitische landen.

  • 5. Haal de juiste vaccinaties

Wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat kun je te maken krijgen met vreemde ziektes. Het wordt voor sommige landen daarom aangeraden om bepaalde vaccinaties te nemen. Soms zijn inentingen zelfs verplicht. In sommige landen komt ook malaria voor en moeten er malariatabletten geslikt worden. Bij de GGD kun je vragen welke vaccinaties voor jullie noodzakelijk zijn. Ook op www.vaccinatiesopreis.n kun je hier veel informatie over vinden.

  • 6. Vraag jullie visa op tijd aan

Voor sommige landen hebben jullie een visum nodig om binnen te komen en in het land te verblijven. Soms kan dit digitaal aangevraagd worden, zoals bij Amerika. In andere gevallen krijg je bij aankomst een stempel in je paspoort. Vaak moet je paspoort bij terugkomst in Nederland nog minimaal 3 a 6 maanden geldig zijn, houd hier rekening mee!

1353927_32177473Meer lezen “1353927_32177473”
Foto: sxc.hu
  • 7. Vind goede en betrouwbare leveranciers/caterer

Het vinden van de juiste leverancier die goed bij jullie past, goed werk levert en betrouwbaar is. Dit is moeilijker als je een bruiloft in het buitenland houdt dan wanneer je dit in Nederland doet. Je ontmoet hen niet in real life en maakt dus afspraken op basis van vertrouwen. Het inschakelen van een weddingplanner kan hiervoor een oplossing zijn. Zij is een professional en kent goede leveranciers op jullie bestemming. Ook is het een leuk idee om halverwege de planning een weekend naar de bestemming te gaan. Zo kunnen jullie meerdere locaties bezichtigen en verschillende leveranciers ontmoeten. Op basis hiervan kunnen jullie beslissingen maken en voelt het meer vertrouwd. Ook hierin kan een weddingplanner veel voor jullie betekenen.

  • 8. Vervoer de trouwjurk veilig

Een veelgestelde vraag door bruiden die in het buitenland trouwen is: hoe neem ik mijn trouwjurk mee? Hier zijn meerdere manieren voor en het verschilt ook per luchtvaartmaatschappij wat mogelijk is. Je kan je trouwjurk in het bagageruim vervoeren. Zorg er voor dat hij goed is ingepakt en zo min mogelijk kan verschuiven. Is je trouwjurk niet zo groot dan kun je hem ook in je handbagage meenemen, zo loop je niet het risico dat hij kwijt raakt. Past jouw jurk niet in een kleine trolley, dan is het bij sommige luchtvaartmaatschappijen mogelijk om een extra stoel te boeken. Jouw jurk kan dan
veilig op de stoel naast je liggen. Een andere optie is om hem niet zelf mee te nemen in het vliegtuig, maar hem per aangetekende koerier te versturen. Doe dit ongeveer 14 dagen van tevoren zodat je zeker weet dat hij op tijd aankomt.

Tip: check bij jullie luchtvaartmaatschappij wat hun regels voor het vervoeren van een bruidsjurk zijn.

  • 9. Maak een online cadeaulijst

Het krijgen van huwelijkscadeaus is leuk! Jullie gasten zijn ook blij want die hebben op de terugweg extra ruimte in hun koffer om souvenirs mee te nemen. Maar hoe nemen jullie de cadeaus mee naar huis? Het is natuurlijk mogelijk om dit per koerier naar huis te sturen, maar bedenk je wel dat de kosten hiervoor aardig op kunnen lopen. Beter is het om van te voren aan jullie gasten te vragen of zij geld of cadeaubonnen willen geven. En waarom gebruiken jullie Zankyou hier niet voor? Super handig! Zo krijgen jullie gasten toch het gevoel dat ze jullie een écht cadeau hebben gegeven, en hoeven jullie niet te sjouwen.

  • 10. Schakel de hulp van een weddingplanner in

Je hebt het hierboven al gelezen, het plannen van een bruiloft in het buitenland kost een hoop tijd. Het brengt veel geregel en papierwerk met zich mee en andere struikelblokken. Willen jullie dat alles goed geregeld wordt en jullie niets vergeten, schakel dan de hulp van een weddingplanner in. Zij kan jullie overal bij helpen en neemt veel werk uit handen. Zo kunnen jullie met plezier jullie bruiloft plannen.


Guest blogger: Naomi biedt haar professionele hulp als weddingplanner aan bij het plannen van destination weddings.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie