Trouwen in Spanje: Zon, Zee & Champagne!

De trouwring. Foto: Mariëlle Jongmans

Jacky en Michael trouwen in Spanje. De ouders van Jacky hebben al jaren een (vakantie)huis aan de Costa Blanca en wonen daar sinds kort permanent. Ook haar zusje en zwager zijn sinds een half jaar geëmigreerd naar de Spaanse zon. Dus logisch dat de trouwdag van Jacky en Michael plaats gaat vinden in Calpe; daar vonden zij de ultieme trouwlocatie.

Het koppel trouwt in het laatste weekend van september. De temperatuur is dan nog prima en de grootste drukte van de vakantiegangers is geweest. Dus blijven over: het strand, de gezellige Spaanse bewoners, de heerlijke eettentjes…

Chique champagnebar voor je trouwreceptie. Foto: Mariëlle Jongmans

Volgens Spaans gebruik begint het huwelijk na de siësta. De fotoreportage is dan al gemaakt en alle gasten hebben de kledingcode, casual white, goed opgevolgd. De bruid steelt de show in haar prachtige trouwjurk met haar fantastische lieve aanstaande man naast haar. En dat met een palmboom als achtergrond, daar moet je voor naar Spanje!

Trouwen met een palmboom op de achtergrond. Bijzonder! Foto: Mariëlle Jongmans

We genieten met 30 gasten van een heel persoonlijke en liefdevolle ceremonie. De ringen worden letterlijk naar ze toegeschoven en als dat gebeurd is mag de champagne knallen! Dit gebeurd in een Champagnebar op het strand. De locatie is heel stijlvol, zonder dat je in je trouwjurk tussen de bikini’s zit, geniet het bruidspaar en de gasten van een bubbeltje met uitzicht op ‘de rots’ van Calpe. En dat is uniek!

Proosten op het huwelijk. Foto: Marielle Jongmans

Op het zonneterras worden de familiefoto’s gemaakt, met heerlijke loungebanken waar iedereen even uit kan rusten.

Met de gasten uitrusten op de loungebanken. Foto: Mariëlle Jongmans

Volgens goed Spaans gebruik is de rest van de avond gevuld met een uitgebreid meergangen diner met passende wijnen. Ter afsluiting gaat iedereen nog even het strand op om daar Thaise wensballonnen op te laten. Wat een heerlijke trouwdag, of eigenlijk een trouwweekend, want de gasten en het bruidspaar genieten ook de dagen erna nog van al het moois dat Spanje te bieden heeft.

Wensballon als afsluiting van de trouwdag. Foto: Mariëlle Jongmans

Natuurlijk heeft het wel wat voeten in de aarde om je trouwdag als Nederlanders in Spanje te vieren, maar eigenlijk valt dat allemaal best wel mee en geloof me, je trouwt echt héél bijzonder en zonzeker in Spanje!


Guest blogger: Mariëlle Jongmans Marielle Jongmans is een zelfstandige trouwambtenaar en expert op het gebied van bijzondere huwelijkssluitingen in Nederland en daar buiten..

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (1)

Isabo piessens
12 feb 2016

Beste
Wij trouwen op 11juni 2016 in belgie. Graag zou ik mijn toekomstige dan man willen verassen op huwelijksreis om nog eens gehuwd te worden op het strand enkel alleen tussen ons getweetjes. Wij verblijven van maandag 13juni tot 20juni in calpe.
Graag zou ik op het strand in calpe dit willen doen. Weet alleen niet waar zoeken en hoe dit in zen werk gaat… Bij deze graag wat uitleg en een prijs :)
Mvg isabo

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie