Trouwen is beter voor je relatie dan samenwonen!

Ja! Je leest het goed! Volgens recent onderzoek is trouwen beter voor je gezondheid en brein dan een samenlevingscontract tekenen of direct samenwonen. Het onderzoek werd uitgevoerd door James Coan, directeur van het Neurologisch Laboratorium van de Universiteit van Virginia.

Het onderzoek richtte zich op het zogenoemde ‘effect van stellen die samenwonen’. Uit verschillende interviews bleek dat koppels die samenwonen, zich emotioneel minder stabiel voelen, dan degenen die eerst trouwen, en dan pas gaan samenwonen. Zelfs koppels die na het samenwonen wél gaan trouwen, hebben een grotere kans op scheiding.

Foto: The Happy Photographer

Het onderzoek bestond uit 54 ondervraagde koppels. Van de 54 koppels waren 27 stellen getrouwd, en de andere 27 woonden samen zonder getrouwd te zijn.  Het onderzoek testte het deel van het brein dat een belangrijk onderdeel speelt bij het vormen van emoties, en dat bepaalt hoe we reageren op dreigingen van buitenaf. Getrouwde tellen die aan een mogelijke dreiging werden blootgesteld, wisten sneller tot rust te komen bij het vasthouden van elkaars hand. Hun stressniveau daalde direct, wat wijst op meer rust en vertrouwen. De stellen die niet getrouwd waren reageerden heel anders op de dreiging: het vasthouden van elkaars hand maakte de samenwonende stellen niet rustiger bij het ervaren van de mogelijke dreiging. Ze reageerden op de dreiging alsof ze alleen waren!

Foto: Cfoto

Conclusie van de onderzoekers is dat de stellen die samenwonen, minder afhankelijk van elkaar zijn. “Niet trouwen betekent dat je wat meer emotionele afstand houdt. Deze stellen geven hun stress niet door aan hun partner, wat ook betekent dat ze zich minder veilig voelen bij elkaar, in periodes van dreiging of stress.”

Trouwfotografie Utrecht

Ben je op zoek naar nog meer redenen om te trouwen? Heb je al gedacht aan het fantastische vrijgezellenfeest, de prachtige jurk en de heerlijke taart die er bij een bruiloft komen kijken? Wat wil je nog meer? Bij Zankyou heb je een uitgebreide database van alle belangrijke leveranciers in het binnen- én buitenland! Zo maak je trouwen niet alleen leuker, maar ook een stuk relaxter. Want een Bridzilla worden, wil je natuurlijk niet…

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie