Trouwen met een big smile: laat je tanden bleken

Een prachtig wit gebit - Foto: AneePhoto

Of je nu wilt of niet, je ontkomt er niet aan als je gaat trouwen. Echt niet. De camera! Er is een trouwfotograaf aanwezig die alle mooie, emotionele en grappige momenten vastlegt. Misschien is er ook een cameraman. En dan zijn er nog je ouders en vrienden die met hun camera of smartphone de nodige kiekjes maken. Het goede nieuws is dat je geen professioneel fotomodel hoeft te worden als je gaat trouwen: spontane actiefoto’s zijn juist leuk en een perfecte bruid? Wees liever gewoon jezelf.

Durf je tanden bloot te lachen - Foto: Tim Simpson Photography

Wij vrouwen doorlopen verschillende fases van onzekerheid als we gaan trouwen. Zit de bruidsjurk niet te strak? Komen mijn benen mooi uit in deze bruidsschoenen? Krijg ik geen dik gezicht met dit trouwkapsel? Moet ik nog vaak onder de zonnebank? Maskeert de bruidsmake-up alle oneffenheden? En tot slot: moet ik mijn mond maar dichthouden als er een foto gemaakt wordt? En als dat een puntje is waar je onzeker over bent, je kunt er wat aan doen.

  • Hoe gaat het precies?

Om de veiligheid van de behandeling te waarborgen raden wij aan om een afspraak te maken bij een tandarts. De tandarts zal een afspraak met je inplannen waarbij je tanden worden gecontroleerd, gepolijst en ontdaan van tandsteen. Daarna wordt de huidige tint van je tanden vastgesteld en maakt de tandarts in overleg met jou een bleekschema.

Er wordt een afdruk van je gebit gemaakt zodat er een bleeklepel (een mal) op maat van jouw tanden en kiezen gefabriceerd kan worden. Dit om te voorkomen dat de bleekvloeistof je mond inloopt en je tandvlees aantast. De opgevulde lepel wordt in je mond geplaatst tijdens de behandeling en mogelijk gebruikt de tandarts UV-licht om het proces te versnellen. In sommige gevallen is het mogelijk om de behandeling thuis uit voeren, je krijgt dan instructies en materialen van de tandarts.

Zo zien wij het graag: een lachende bruid - Foto: Thxflynn

Do’s

- Je schaamt je voor je gebit? Doe er wat aan, reken af met die onzekerheid

– Bepaal voordat je gaat informeren wat je budget is

– Houd je aan de regels, bijvoorbeeld geen rode wijn kort na het bleken

– Als je toch bezig bent, pak dan meteen de eventuele oorzaak (rookverslaving?) aan

Don’ts

- Besparen op kwaliteit: met een verkeerde behandeling loop je teveel risico’s

– Kronen en vullingen? Let op: deze kleuren niet mee tijdens het bleken

– Bij twijfel is het advies altijd: doe het niet of wacht nog even

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie