Trouwen met hulp van de weddingplanner is helemaal hot in 2013!!

iStock_000014256238Medium2Meer lezen “iStock_000014256238Medium2”
Foto: Weddingplanners International

Daniëlle is sinds 2006 eigenaresse van de BWPN en de OWPN, respectievelijk de Beroepsorganisatie Weddingplanners Nederland en de Opleiding Weddingplanners Nederland. Ze is zelf ooit begonnen als weddingplanner, daarna is ze les gaan geven in dit vak en nu is ze dus eigenaresse en kan Daniëlle als geen ander vertellen waarom een weddingplanner een absolute meerwaarde is als je gaat trouwen.

Kan iedereen weddingplanner worden?

Daniëlle: “In principe wel. Weddingplanner is geen beschermd beroep. Ik ben echter van mening dat je niet zo maar een goede weddingplanner kunt zijn. Een gedegen opleiding is belangrijk. Wij bieden drie soorten opleidingen aan, allemaal even goed, maar verschillend in de manier van lesgeven. 80% volgt de groepsopleiding, de overige 20% volgt de opleiding individueel met een trainer of doet de opleiding schriftelijk, vanuit huis. Ik zeg niet dat je geen goede weddingplanner bent als je niet bij ons de opleiding hebt gevolgd, ik durf wel mijn handen er voor in het vuur te steken dat de weddingplanners die bij ons de opleiding hebben gedaan met heel hun hart dit vak doen en ontzettend goed zijn. Dat zie je ook terug in de referenties. Op onze site kun je de weddingplanners vinden die bij ons zijn aangesloten. Wij staan er ook garant voor dat zij hun werk goed doen. Als er problemen zijn bemiddelen wij. Dat komt gelukkig maar heel zelden voor.”

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Foto: Weddingplanners International

Waarom zou een bruidspaar moeten kiezen voor een weddingplanner, het is toch juist leuk je eigen bruiloft voor te bereiden?

Daniëlle: “Het is ontzettend leuk om samen met je geliefde bezig te zijn met de grote dag. Fantaseren over wat er allemaal mogelijk is en wat jullie samen allemaal willen. Het daadwerkelijk uit laten komen van al jullie dromen kun je beter aan een weddingplanner overlaten. Het bruidspaar heeft alle leuke taken en kan helemaal toeleven naar de bruiloft, de weddingplanner is verantwoordelijk voor het zakelijke stuk en neemt het paar veel tijd uit handen. Bruidsparen die voor een weddingplanner van ons kiezen weten dat ze met een professional in zee gaan, ze weten dat de beroepsorganisatie garant staat en dat de weddingplanners aan verschillende voorwaarden voldoen. Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen de weddingplanner en de klant, ik geef iedereen dan ook als tip mee met meerdere weddingplanners een afspraak te maken. Ze zijn allemaal even goed, maar een klik is persoonlijk. Bovendien hebben weddingplanners vaak een specialisatie, bijvoorbeeld trouwen in het buitenland, meerdaagse bruiloft, bruiloften in bepaalde stijl en met bepaalde decoratie. Natuurlijk zijn alle weddingplanners volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends.

Wat zijn de belangrijkste trends voor dit moment?

Trouwen zelf is helemaal hot! Er wordt weer volop getrouwd en die stijging blijft voorlopig toenemen. Daarnaast is trouwen met hulp van een weddingplanner een trend. In 2005 ging ongeveer 0,2% van de paren met een weddingplanner in zee, dat komt in 2012 ongeveer uit op 9%. Andere trends zijn de zelfstandige trouwambtenaren in plaats van de gemeenteambtenaar en veel bruidsparen kiezen tegenwoordig voor meerdaagse bruiloften. Wat in 2013 heel populair blijft zijn de zogenaamde vintage bruiloften! Het is en blijft, hoe je het ook samen met je lief aanpakt, het leukste wat er is: trouwen!

Voor meer informatie over Daniëlle, de BWPN en de OWPN check de uitgebreide site met álle gekwalificeerde weddingplanners in heel Nederland en België!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!


Guest bloggerFrauke interviewt voor Zankyou regelmatig iemand die werkt in de trouwbranche. Zelf is Frauke schrijver en coach. Ze maakt persoonlijke glossy’s over verschillende onderwerpen waaronder ook trouwglossy’s. Een glossy van jullie huwelijk met reportages, interviews en prachtige foto’s? Ga naar haar website!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie