Trouwen rond Oud & Nieuw!

Kerst is niet alleen de gezelligste tijd van het jaar, ook vaak de drukste! Er moeten cadeaus gekocht worden, inkopen gedaan worden voor ontbijt/lunch/diner, familiebezoekjes moeten geregeld worden, kortom; je hebt weinig tijd om aan andere dingen te denken. De dagen erna daarentegen, tussen kerst en oud&nieuw, komt iedereen lekker tot rust. Dat maakt het de ultieme gelegenheid om in het huwelijksbootje te stappen! Met de styling van je bruiloft kun je flink uitpakken; blijf in de kerstsfeer met rode strikken, kerstboompjes, glitters en kerstballen of ga voor een winterthema met lichtjes, dennentakjes en sterretjes. Maar er zijn er nog veel andere leuke elementen die passen bij een winterse bruiloft!

foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

Vervoer

De meeste bruidsparen komen aan in een mooie auto, of soms zelfs in een koets. Maar wat is er nou leuker en passender dan aankomen in een echte arrenslee! Die ook nog eens getrokken wordt door echte rendieren! Bert’s Animal verhuur kan dit voor jullie mogelijk maken. Zelfs als er geen sneeuw ligt! Zij kunnen ook zorgen voor een stalletje op locatie, zodat je gasten lekker met de dieren kunnen knuffelen. Uiteraard is dit geheel diervriendelijk en wordt er goed voor de beestjes gezorgd.

foto: Fotobelle

Taart

Naast lekkernijen zoals warme chocolademelk met slagroom, appelflappen en oliebollen, kan een mooie bruidstaart natuurlijk niet ontbreken! Dikketaart verzorgd de mooiste themataarten. Kies voor een winters geluksengeltje of voor een taart in de traditionele kerstkleuren rood, groen en wit. Natuurlijk kun je de taarten laten stapelen en kiezen voor verschillende vullingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Speculoos of Chocolatechipcookie crème? Heerlijk voor de bij chocolademelk!

foto: Trouw Trendy

Engelse partycrackers

Om je gasten aan tafel een beetje te vermaken, kan je op ieder bord een echte Engelse partycracker neerleggen. Bij Woodleaf Shop kun je de mooiste exemplaren vinden. De crackers openmaken is al een feestje op zich en ze bevatten ook nog eens leuke cadeautjes! Een ‘joke’, raadseltje, hoedje, of een leuk speeltje komt er tevoorschijn uit de mooi versierde cracker. Zeker wanneer veel van je gasten elkaar niet kennen, maar toch naast elkaar aan tafel zitten, is dit een goede manier om het ijs te breken.

Bedankjes

Iedereen is dol op bedankjes en give aways! Veel bruidsparen kiezen er dan ook voor om hun gasten na de bruiloft een kleinigheidje mee te geven. Bedankje.nl heeft ontzettend leuke houten boompjes die je kunt versieren op je eigen manier. Schrijf jullie namen en trouwdatum erop en geef ze mee aan de gasten om thuis in de kerstboom of als versiering op te hangen! Want geef toe, iedereen laat de boom staan tot na oud & nieuw. Je kunt er ook voor kiezen om de gasten er een boodschap voor jullie op te laten schrijven, hang ze in een speciale kerstboom met de tafelindelingen erop of hang er foto’s aan! Genoeg mogelijkheden dus voor deze schattige boompjes.

foto: Trouw Trendy

Vuurwerk

Wat zeker niet mag ontbreken op een bruiloft aan het einde van het jaar is natuurlijk vuurwerk! Je kan Royal Fireworks inhuren voor een fantastische vuurwerkshow. Zij kunnen zelfs zorgen voor speciale borden met brandende ringen, hartjes, of jullie initialen. Het is ook leuk om sterretjes uit te delen aan je gasten en ze een rijtje te laten vormen waar jullie doorheen lopen. Staat heel mooi op foto’s!

Goed om te weten

Wanneer je kiest om op aan het einde van het jaar te gaan trouwen, moet je rekening houden met aangepaste openingstijden van gemeentehuizen en locaties. Gemeentehuizen gaan op oudejaarsdag vaak wat eerder dicht en locaties bieden ook niet altijd de mogelijkheid om exclusief tot jullie beschikking te staan. Ook andere leveranciers, zoals trouwfotografen, zullen misschien niet werken op deze dagen. Zorg er dus voor dat je dit ruim van te voren uitzoekt.

foto: Annelien Nijland Fotografie

Eén ding is in ieder geval zeker: trouwen rond oud & nieuw, zorgt voor een knallend feest!

Geschreven door: Merel van Trouwerijtjes

 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie