Trouwen zoals in de film: 5 van onze favoriete trouwjurken

Ontken het maar niet! Net als wij vind je het heerlijk om op een druilerige zondagmiddag op de bank te hangen en de ene romantische komedie na de andere te kijken. Jennifer López, Katherine Heigl, Julia Roberts of Kate Hudson hebben ons laten delen in vele romantische momenten op het grote doek. En we vinden het helemaal leuk, als al die romantiek eindigt in een huwelijk (smullen!). Wil je een paar van die trouwjurken uit de film eens rustig bekijken? Hierbij een top-5 van onze redactie.

Jennifer Garner in bruidsjurk van Manuel Mota in ‘Ghosts of Girlfriends Past’

5. Jennifer Garner stal het hart van Matthew McConoaughey in Ghosts of Girlfriends Past’, gekleed in een spectaculaire strapless trouwjurk vol details van kant en kleine opgenaaide kristallen, ontworpen door Manuel Mota. Om het helemaal af te maken draag zij mooie fijne oorbellen, een ketting en een boeket van mimosas en groene bladeren.

Anne Hathaway in een trouwjurk van Vera Wang, uit ‘Bride Wars’

4. In Bride Wars gaan twee beste vriendinnen met elkaar het gevecht aan om te kunnen trouwen in het hotel Plaza in New York. Vera Wang, dé top designer van bruidsmode uit New York was dan natuurlijk een logische keuze voor bruid Anne Hathaway. Zij draagt in de film een a-symmetrische jurk van taftzijden met een bruidsboeket in roze en gele tinten.

Sasha Barrese speelt een bruid in stress in ‘The Hangover’

3. Niet echt een romantische film, maar wel erg komisch vonden we The Hangover en de trouwerij in deze film is één van de mooiste die we gezien hebben op het grote scherm. Niet in de laatste plaatst door de prachtige bruid, Sasha Barrese, die naar het altaar loopt in een hartvormige strapless trouwjurk van organza zijde, uit de collectie Bridal van Amsale

Vera Wang kleedde ook Kate Hudson aan in ‘Bridal Wars’

2. Ook Kate Hudson mocht een échte Vera Wang trouwjurk aan tijdens ‘Bridal Wars’: een kort prinsessenmodel met een wijde rok van tulle. De halslijn is hartvormig en het lint om de middel maakt de jurk helemaal af.

Sarah Jessica Parker in haar rol als Carrie Bradshaw

1. Het is en blijft onze nummer één: Carrie Bradshaw als New Yorkse bruid. Het is alweer 13 jaar geleden dat deze coole Amerikaanse op onze televisieschermen verscheen en onze harten stal. In de filmversie van ‘Sex and the City’ deed zij dat nog eens dunnetjes over en wel in twee verschillende trouwjurken. Eerst was daar de extravagante creatie van Vivienne Westwood, met als spectaculaire accessoire de blauwe vogel en daarna de vintage trouwjurk voor het echte -ja ik wil- moment. Mét natuurlijk een paar satijnen blauwe schoenen van Manolo Blahnik, want je bent Carrie Bradshaw of je bent het niet, ten slotte!

Zelf ook een spectaculaire trouwjurk? Laat dan je eigen vintage bruidsjurk maken!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie