Trouwfotograaf Jesse van Kalmthout wint spectaculaire prijs van Junebug!

‘The best of the best’ en dan spreken we ook echt over ‘the best’. Het is namelijk niet zomaar iets, de beste ergens in zijn of in uitkomen, dat is een absolute eer en wat je maar even mooi in de pocket hebt. Waarom wij jullie dit vertellen, is omdat wij trouwfotograaf Jesse van Kalmthout graag in het licht willen plaatsen. Deze fotograaf, die prachtige kiekjes weet te maken, heeft namelijk een internationale, ja een wereldwijde, topaward gewonnen!

Het betreft een topaward van de Amerikaanse website Junebug, waarbij 45 trouwfotografen uit verschillende landen in totaal ruim 10.000 van hun mooiste foto’s insturen naar een jury van wereldniveau. Uiteraard was trouwfotograaf Jesse al beretrots dat hij daar tussen mag staan, want het betreft een overall wedstrijd wat inhoudt dat het over het hele jaar 2015 geldt. Maar dan, op de avond van 23 december, hoort hij het geluidje van een ontvangen e-mail en wanneer hij vluchtig op zijn telefoon kijkt ziet hij staan ‘Junebug’ en ‘congratulations’. Woorden die hij niet durfde te dromen, maar die toch uitgekomen zijn: Jesse van Kalmthout heeft de ‘Best of the Best Award‘ gewonnen, ofwel: één van de 50 beste trouwfoto’s ter wereld uit 2015.  En stiekem, zijn wij bij Zankyou daar ook eigenlijk best trots op, want wij werken al enige tijd met veel enthousiasme samen met deze top fotograaf!

De winnende foto waar het allemaal om draait? Jesse van Kalmthout vertelt: ”Het trouwfeest bij deze bruiloft was in het schitterende kasteel Oud-Wassenaar. Ik heb deze foto gemaakt vanaf de balustrade. Het bruidspaar had zich in afwachting van de gasten teruggetrokken in een van de torenkamers. Vanaf de trap zouden ze even later naar beneden komen voor de openingsdans. De bruidegom had me echter met een knipoog al gewaarschuwd dat de entree niet langer dan 30 seconden zou duren.” Een echt stukje werk waarbij tijd, de juiste belichting en afstand het allerbelangrijkst is en dát is precies wat Jesse gelukt is en dit prachtige, prachtige plaatje heeft kunnen schieten..

Jesse van Kalmthout

Trouwfotograaf Jesse van Kalmthout werkt ook als journalist bij Omroep Brabant:  “Daarom fotografeer ik als een journalist. Ik observeer en leg de dingen vast zoals ze op dat moment gebeuren. Ik wil het verhaal van de bruiloft vertellen en momenten vangen. Als er gehuild of gelachen wordt, is het ook écht. Geen moment wordt in scène gezet. Als het een leuk gezelschap is en ze ‘zijn’ zoals ze ‘zijn’, dan wordt het een knallende bruiloft en geniet ik van mijn werk. Een mooie locatie is dan alleen nog maar de slagroom op de taart.”

Wij willen Jesse van Kalmthout van harte feliciteren met zijn topaward, het is mooi om te zien dat het nieuwe jaar voor hem al met veel geluk begonnen is. Keep up the beautiful work!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie