Trouwjurk uit het buitenland: shoppen in Madrid!

Zoals de Spaanse Bruiloft is er geen ander: prachtige locaties, eindeloze diners en feest tot de volgende ochtend. Natuurlijk met de bruid als stralend middelpunt in een jurk van een van de grote Spaanse bruidsmodehuizen zoals Pronovias of Rosa Clará, of unieke creatie van een lokale ontwerper. Dus waar beter zoeken naar jouw ideale bruidsjurk (‘vestido de novia’ in het Spaans, la novia is de bruid) dan in het land van eindeloze mogelijkheden in de trouwwereld? Low cost vliegen, betaalbare hotels en tussen het shoppen door lekker eten met heerlijke wijn: Welkom in de bruidswereld van Madrid!

Meer lezen “”
Heerlijk dineren op Plaza Mayor, Madrid. Foto: madridentresemana.tumblr.com

Madrid telt zo ontzettend veel ontwerpers voor bruids- en feestkleding, dat het vechten in om aandacht in de bruidswereld. Voor de Nederlandse bruidjes die in Madrid op zoek gaan naar hun ideale bruidsjurk met de beste stoffen en mooiste designs, zetten we een aantal van de beste Madrileense ontwerpers op een rij.

In handen van de dames van La Tua Pelle Costura veranderd iedere bruidsjurk in een sprookje. Ze staan bekend om hun ongekende expertise in het met de hand kleuren van stoffen, het combineren van texturen met een perfecte cutting, ook voor bijzondere feestjurken.

Meer lezen “”
Sprookjes van La Tua Pelle. Foto: Manuel Toro Photography

Alejandra Svarc ontwerpt heel vrouwelijke jurken met lichte, luchtige materialen als tule, zijde en kant. Voor elegante details als plissérokken, steentjes en details van bladgoud is dit het juiste adres.

Meer lezen “”
Elegante details van Alejandra Svarc

Na het begin als designer van kinder- en dameskleding, specialiseert Alma Aguilar zich nu ook in bruidsjurken. Zachte stoffen met een onmiskenbare sexy, retro look die je laten wegdromen naar lang vervolgen, maar óh zo mooie tijden.(de website showt alleen de gewone collecties, kijk voor foto’s van bruidsjurken hier)

Meer lezen “”
Sexy retro met zachte materialen van Alma Aguilar.

Isabel Lenguina heeft fantastisch talent voor klassieke bruidsjurken met simpele, elegante lijnen. Vaak gaat er veel aandacht uit naar de sleep die een romantische touch geeft.

Meer lezen “”
Isabel Laguina kiest voor klassiek met prachtige sleep.

Geïnspireerd door klassieke films, ontwerpt ¡Oh Qué Luna! jurken met handgemaakt borduurwerk. Haute couture vernoemd naar de Grote Componisten als Mozart en Vivaldi en een prêt-á-porter collectie, die met de bijpassende accessoires en details alsnog heel persoonlijke gemaakt wordt.

Meer lezen “”
Klassiek met mooi borduurwerk van Oh Qué Luna!

Ook een tintje retro, maar dan geïnspireerd door de chique jaren ’20. De charleston, klassiek kopergoud, dikke bewerkte stoffen en roomwit kant: de bruidscouture van Beba´s Closet werd er in verschillende beroemde bladen om gelauwerd.

Meer lezen “”
Beba's Closet: geÏnspireerd door de jaren '20

Voor echt iets anders dan de ‘gewone’ witte jurk kan je bij Navascués terecht. Kleuren, prints en prachtig volle rokken van met tule en voile. Natuurlijke materialen en organische lijnen maken deze bruidsjurken een feest om naar te kijken (én om te dragen natuurlijk!).

Meer lezen “”
Niets is gewoontjes bij Navascués

Teresa Palazuelo is bekend om haar ontwerpen vol rushes, plooien, laagjes en kant. Voluptueuze, super vrouwelijke jurken die het romantische plaatje van jullie bruiloft helemaal compleet maken.

Meer lezen “”
Teresa Palazuelo houdt van volptueus en super vrouwelijk

Op zoek naar opvallende bloemen, kant, vlechten en satijn? Dan moet je naar Basaldúa. Hippe haute couture met bijzondere eyecatchers en details in kleur.

Meer lezen “”
Hippe haute couture van Basaldúa

Natuurlijk is de lijst haute couture ontwerpers eindeloos. En dat is nog niets vergeleken bij de hoeveelheid prêt-á-porter bruidscollecties in Madrid! Loop door het centrum van de stad en je struikelt haast over de bruidsmodehuizen. Zeker weten dat jij jouw perfecte jurk hier vindt!

¡Vivan los novios! Leve het bruidspaar!

 

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie