Trouwkostuum voor de bruidegom: Kies voor kleur!

Driedelig vintage trouwkostuum met streep (c) Tinywater Photography van tinywater.com

De meeste bruidegommen trouwen helaas in het zwart maar het kan ook anders: kies voor kleur! Kijk maar naar het mooie grijs-blauwe trouwkostuum van Jamie Hince bij zijn huwelijk met Kate Moss of naar het lichtblauwe trouwpak van Wesley Sneijder op zijn bruiloft met zijn Yolanthe.

Het trouwkostuum moet natuurlijk lekker zitten en comfortabel zijn, neem de tijd om de trouwpak goed uit te kiezen. Laat het kostuum aansluiten op het thema van jullie bruiloft. Ook zullen jullie straks, op de bruiloft, veelvuldig samen gefotografeerd worden en dan wil je dat de bruidsjurk en het pak perfect bij elkaar matchen!

Een gekleurd trouwpak zet de toon (c) Roberto Cavalli Menswear Spring Summer 2012 Collectie

Omdat het traditie is dat de bruidegom de bruid niet van tevoren ziet, is het soms ingewikkeld om de jurk en het pak op elkaar te laten aansluiten. Schakel de hulp in van een familielid die wel de jurk heeft gezien. Misschien kan de moeder van de bruid helpen.

Kies voor een originele blauwe trouwpak (c) Rosie Parsons van rosieparsons.com

In sommige gevallen kan het trouwkostuum aangeschaft worden in dezelfde bruidswinkel als de bruidsjurk. Zo kunnen de verkoopsters de bruidegom de juiste richting op helpen zonder dat hij zelf de trouwjurk ziet. Dit is onder andere mogelijk  bij de Honeymoon shop in Rotterdam. Daar hebben ze een ruim assortiment zowel voor de dames als de heren.

Een kleurtje in het trouwkostuum betekent niet persé dat je aanstaande man in een felrood of een paars pak met gele stippen moet. Een trouwpak met een mooie snit kan net wat vrolijker en spannender zijn in een subtiele kleur dan in het eeuwige saaie zwart, en waarom ook niet met een streep of ander patroon.

Kies voor een felle of een subtiele kleur (c) Kenzo Menswear Spring 2012 Collectie

Toch zwart of donkergrijs? Laat de bruid dan in een gekleurde bruidsjurk trouwen en fleur het trouwkostuum op met bijpassende gekleurde accessoires, bijv. een gekleurd gilet of een gekleurde stropdas. Of natuurlijk felgekleurde trouwschoenen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Extravagante schoenen voor bijzondere kleurrijke herenschoenen.

Wat vind jij mooier: een klassiek zwart pak of zegt een felgekleurd kostuum je juist wel wat? Praat mee op ons trouwforum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie