Trouwringen, een blijvende herinnering aan een liefdevolle dag.

 

  • Gefeliciteerd jullie gaan trouwen!

Het uitzoeken van de trouwringen is een feestje, misschien soms wat lastig gezien het grote scala aan mogelijkheden, maar de ringen zijn een blijvende en zichtbare herinnering aan jullie huwelijksdag en aan de belofte die jullie aan elkaar gedaan hebben op deze dag. Dus de moeite van het investeren waard! Hier wat tips waar je op kunt letten bij het uitzoeken van je ring.

14kt geelgouden trouwringen met bewerkt oppervlak. Foto: Sarah Kobak
  • Materiaal

Naast  de traditionele 14kt geelgouden trouwringen, worden trouwringen tegenwoordig ook gemaakt van vele andere materialen. Denk aan zilver, edelstaal, titanium, en zelfs van het nog vrij onbekende metaal zirkonium.

  • Diamant

Traditiegetrouw zullen veel dames kiezen voor een diamant in hun trouwring. Dat is begrijpelijk: het is de hardste edelsteen op aarde en dus zeer geschikt voor het verwerken in een trouwring. Maar daarnaast heeft de diamant nog een aantal eigenschappen die hem aantrekkelijk maakt om te gebruiken in de trouwring: hij heeft een schitterend kleurenspel, ook wel het vuur van een edelsteen genoemd, hij representeert een bepaalde waarde, en last but not least de symboliek waar hij voor staat: onverwoestbare liefde.

14kt witgouden ringen met diamant. Foto: Sarah Kobak
  • Saffier

Wil je graag kleur? Of je bent opzoek naar iets anders, iets persoonlijker wat niet iedereen al heeft? En misschien wil je graag een diamant maar heb je simpelweg het budget niet voor een goeie kwaliteit diamant? Dan kan er voor een prachtig en nog vrij onbekend alternatief gekozen worden: korund, of beter gezegd robijn of saffier. Met name de laatst genoemde, de saffier is bekend als een blauwe edelsteen die veelal gezet word in geel of witgouden ringen met daaromheen diamanten gezet. Ook kom je hem vaak tegen in sieraden die een wat meer traditioneel karakter hebben. Maar wat niet veel mensen weten, is dat de saffier niet alleen voorkomt in die prachtige “saffier” blauwe kleur, maar ook in roze, paars, groen, geel en wit, en dan ook nog in donkere en lichte varianten van de genoemde kleuren. We spreken dan van een groene of roze saffier.

14kt geelgouden ringen met witte princess geslepen saffier. Foto: Sarah Kobak

De saffier is met zijn grote diversiteit aan  kleuren een zeer mooi en goed alternatief voor de diamant. Net als de diamant heeft hij die prachtige weerkaatsing van het licht,  hierdoor ontstaat er ook bij deze edelsteen de prachtige schittering ofwel vuur. Korund en dus ook de saffier zijn de op een na hardste edelstenen die er bestaan, hierdoor zijn ze dus zeer geschikt om te verwerken in trouwringen die tegen een stootje moeten kunnen.

  • Slijpvorm

Daarnaast kan de saffier in allerlei diverse slijpvormen verwerkt worden in de trouwring. Denk aan bijvoorbeeld het princess slijpsel, of ovaal geslepen of toch misschien wel de bekendste slijpvorm: briljant geslepen.

Bedenk je dat de trouwringen die jullie gaan uitkiezen een blijvende herinnering is aan jullie huwelijksdag. Jullie zullen ze dragen voor de rest van jullie huwelijk, maak er een feestje van en laat je verrassen door de mogelijkheden die er zijn. Jullie trouwringen staan symbool voor jullie liefde en trouw aan elkaar, voor het “ik heb de man/vrouw van mij leven gevonden”. Maak ze bijzonder en persoonlijk. Ze zijn er namelijk altijd en iedere dag om jullie te herinneren aan iets moois: liefde!


Guest blogger:  Sarah Kobak Sarah Kobak is expert op het gebied van ontwerpen en vervaardigen van trouwringen.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie