Trouwvervoer: kies je voor klassiek of origineel?

Met jullie entree begint de trouwdag pas echt. De moeite waard dus om bijzonder vervoer te kiezen. Foto: (c) 2011 Sarah Joy via Flickr.

Op je trouwdag moet je normaal gesproken onderweg: naar het stadhuis of naar een andere trouwlocatie. Natuurlijk kun je dat in je eigen trouwe Fiat Seicento doen (en, míts goed gepoetst en leuk aangekleed is dat een mooie budgetoplossing), maar als je kunt uitpakken met je trouwvervoer, moet je dat zeker niet laten. Een grootse entree is tenslotte wel zo leuk! Maar ga je voor origineel, vintage of klassiek?

Vaak een hoogtepunt voor de aanwezige mannen: een mooie trouwauto. Foto: (c) 2010 Robin Jay via Flickr.
  • Klassiek

Het is voor veel mannen het enige onderdeel dat trouwbeurzen nog enigszins draaglijk maakt: de hoek met de (klassieke) auto’s. Oldtimers zijn door de jaren heen een populair vervoermiddel bij huwelijken. En terecht, want ze zien er vaak spectaculair uit. Ook een mooie sportwagen als trouwvervoer is een goede optie (en voor sommige bruidegommen het hoogtepunt van de dag). Een andere klassieker is natuurlijk het koetsje met paarden. Zeker bij een historische trouwlocatie maakt een trouwkoets het plaatje helemaal af.

Een koetsje is romantisch en een goed decor voor mooie trouwfoto's! Foto: (c) 2008 Corey Leopold via Flickr.
  • Origineel

Doen jullie de bruiloft anders dan anders? Dan is het trouwvervoer een van de aspecten waarop je los kunt gaan. Zet een van de twee aan het werk en arriveer bijvoorbeeld in een feestelijk versierde bakfiets op het stadhuis.

Niet erg glamourous, maar wel leuk: naar je bruiloft op de bakfiets. Foto: (c) Peter Santos via Flickr.

Huur (of leen!) ergens een retro Volkswagenbusje of een oude Kever. Een praktische en originele variant op het koetsje is een paardentram voor jullie en je gasten. Toppunt is waarschijnlijk de Trouwkoe: een koets die getrokken wordt door Leentje de trouwkoe (leuk bij een boerenbruiloft).

In een retro Volkswagenbusje past ook je bruidspersoneel. Foto: (c) 2009 Paul O'Mahony via Flickr.

Andere originele mogelijkheden voor het trouwvervoer?

– Een riksja of tuktuk
– Een solex
– Een tractor
– Een helicopter (dure optie, maar wát een binnenkomer!)
– Een jacht (als je trouwt bij het water)
– Een minilimo (een limousine dus, maar dan de Mini-variant)
– Een knalrode Britse dubbeldekkerbus (voor jullie én je gasten)
– Een Vespa (leuk als jullie gek zijn op Italië, al kan een Ferrari dan natuurlijk ook goed!)
– Een golfkarretje

Een grote, rode dubbeldekker biedt ruimte aan jullie én al je gasten en ziet er te gek uit. Foto: (c) 2012 Simon Harrod via Flickr.

We lezen jouw eigen ideeën voor het trouwvervoer graag terug op het Zankyou Forum of in een reactie hieronder. Volg ons ook op Facebook, zo blijf je op de hoogte en krijg je de beste tips en ideeën voor je trouwdag mee!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie