Vind de beste nagellakkleur met behulp van deze vier tips!

De perfect gelakte nagels voor op jouw trouwfeest? Er zijn twee manieren om de mooiste kleur passend bij jouw huidskleur te kiezen: alle kleuren van de regenboog proberen en kijken welke het beste bij je huid staat, of dit artikel lezen en op basis hiervan een kleine selectie maken. Ga voor de makkelijke weg en lees snel verder voor de mooiste gelakte nagels ooit!

Foto: Alejandra Casaleiz

1. Licht bij licht, donker bij donker

Het is een redelijk simpele regel: Bij een lichte huid staan lichte kleuren nagellak het beste, bij een donkere huid kun je beter donkere kleuren dragen. Met dit advies kun je de mist niet ingaan, al helemaal niet als je voor een klassieke look gaat en je handen niet teveel wilt laten opvallen. Tot de klassieke kleuren horen de nudes, wittinten, roze kleuren en beiges. Het zijn neutrale kleuren waar toch veel variatie in bestaat. Kies de kleur die het dichtst bij je huidskleur ligt, ga niet voor te donker als het niet bij je past, en houd je verre van lichte kleuren als je een donkere huid hebt, en je zult zien dat de gekozen kleur prachtig staat.

Foto: Elena Bau

2. Warme versus koele kleuren

De ondertoon van je huidskleur is cruciaal bij het kiezen van je make-up en concealers, en het is dan ook geen verrassing dat je kleurtype belangrijk is bij het kiezen van de juiste nagellak.

Bijna alle huidtinten kunnen onderverdeeld worden in drie soorten: neutraal, warm of koel. Er zijn verschillende manieren om te achterhalen welke huidskleur jij hebt. De meest gebruikte manier is om je huid goed te bekijken, vooral op de dunne plekken zoals bij je polsen of de binnenkant van je elleboog. Als de aders die doorschijnen een groenachtige ondertoon hebben, heb je een warme huidskleur. Als ze blauw lijken, heb je een koele ondertoon. Als je geen duidelijke kleur kunt ontdekken, en het zowel groen als blauw lijkt, heb je een neutrale ondertoon en mag je jezelf gelukkig prijzen: Bij een neutrale ondertoon staan namelijk alle kleuren.

Foto: Nectarine Photography

Ben je nog niet helemaal zeker over je huidtype? Er zijn meer manieren om te achterhalen of je een warm of koel type bent. Bij een warme ondertoon staan gouden sieraden beter, bij een koele huidskleur zilver. Als jouw sieradencollectie vooral uit goudkleurige sieraden bestaat, en je warme kleuren in je kast hebt hangen, is de kans groot dat je onbewust al weet dat je een warme huidskleur hebt. Als je vaker zilver draagt en wat koelere kleuren als roze en blauw in je kast hebt hangen, ben je zeer waarschijnlijk een koel type. Is het een mix van alle kleuren, en draag je net zo veel goud als zilver? Dan heb je een neutrale ondertoon.

Terug naar de nagels: Wanneer je de ondertoon van je huid hebt bepaalt op basis van bovenstaande tips is het tijd om een bijpassende kleur te zoeken. Als je huid warm is, draag dan nagellak in warme kleuren, zoals rood, oranje, geel en bruin. Als het koud is, probeer dan nagellaktinten als blauw, paars en groen. Je zult zien dat deze kleuren het beste bij jouw huid passen.

Foto: Jairo Crena

3. Op basis van de twee seizoenen

Er zijn twee soorten bruiloften en dat zijn de bruiloften in het laagseizoen en hoogseizoen. Het laagseizoen begint in oktober en duurt tot april. Mei markeert het begin van het hoogseizoen. Beide seizoenen hebben pieken waar meer huwelijken worden gevierd, zoals het begin van de herfst, wanneer de prijzen iets lager liggen maar de temperaturen nog aangenaam zijn, kerstmis, en juli, de echte bestsellers onder de bruiloften. Bij het kiezen van je nagellak kun je zeker rekening houden met de huwelijksdatum: Wanneer zal de bruiloft plaatsvinden, in het laagseizoen of hoogseizoen?

Lees ook: Wat te vermijden voor de bruiloft? 12 dingen die je NIET moet doen!

Foto: Merari Photography

In de maanden die samenvallen met het hoogseizoen is de huid meestal donkerder dan in het laagseizoen. De zon zorgt voor aanmaak van melanine. Melanine heeft invloed op de manier waarop we ons kleden en ons opmaken: Hoe donkerder de kleur van de nagellak, hoe lichter de huid zal lijken en vice versa. Als je een bleke huid hebt en niet wilt dat je huid er nog lichter uitzien, kies dan voor donkere kleuren in de zomermaanden. Als je een donkere huid hebt, kun je beter donkere kleuren dragen in de wintermaanden.

Foto: Carolina Sainz

4. De regel van twee tonen donkerder

Deze regel werkt vooral bij het kiezen een nude kleur nagellak. Staar je je ook blind op de prachtige en modieuze nudekleuren, maar weet je niet welke kleur het beste bij je huid staat? Er zijn tientallen soorten nude, en vaak staat een nudekleur die twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur, het allerbeste. In de zomer verandert je huidskleur namelijk ook een paar tinten, waardoor de nude kleur extra mooi en natuurlijk staat, als je voor een kleur gaat die maximaal twee kleuren donkerder is.

Met deze tips zul je de perfect gelakte handen hebben voor op je bruiloft of op elk ander feest. En verzorgde handen zijn hét visitekaartje dus experimenteer er op los!

Vergeet ook niet de 2017 trends te bekijken voor de perfecte jurk en het bruidsboeket!

Auteur: Sherita Jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie