Vind de ideale trouwjurk voor de bruid met een getinte of donkere huidskleur

Het kan heel lastig zijn om je ideale bruidsjurk te vinden, helemaal als je geen idee hebt welke specifieke kleur je nou het beste staat. Het wijde spectrum aan tinten kan overweldigend zijn. Houd dit principe in gedachten: de kleur van je trouwjurk moet de natuurlijke ondertoon van je kleur benadrukken, aanvullen of contrasteren.

White BrideMeer lezen “White Bride”
Photo: Vera Wang | Junko Yoshioka | Jim Hjelm

Voor bruiden met een donkere tint is dit zeker nuttig om te weten, want sommige kleuren zullen je laten stralen, terwijl andere je huid dof laten lijken. Parelwit licht je huid prachtig op en geeft een prachtig contrast. Zachte champagnekleuren zorgen voor meer warmte en prachtige keuzes voor traditionele bruidjurken.

Als je een coole, moderne bruid bent die een unieke bruidsjurk wil, dan is een gekleurde bruidsjurk echt iets waar je naar moet gaan kijken. Kijk hoe het bij je eigen huid past, maar maak het niet te bont.

OliveToneDressMeer lezen “OliveToneDress”
Wedding dresses for olive-tone skin - Photo: Roksanda Ilincic | Lauren by Ralph Lauren | Dolce Gabbana
  • Olijf-tint

Een Mediterrane olijf-tint heeft bruine en gele ondertonen, dus neem tinten die hier goed bij passen. Rood, groen en orange zijn geweldige kleuren voor een olijf-tint. Eva Mendes, Kim Kardashian en Jennifer Lopez zijn prachtige olijf-kleurige sterren die met mooie kleurkeuzes op de rode loper verschijnen.

LightBrownDressesMeer lezen “LightBrownDresses”
Wedding dresses for light brown skin - Photo: Lanvin | Nina Ricci | Vivian Westwood
  • Lichtbruine tint

Neutrale kleuren creeren een geweldige look voor een lichtbruine huid. Grijs en blauw geven een sexxy contrast met de gouden glans van de huid, waardoor het de zachte karamel tint benadrukt. Voor de avontuurlijke bruid is zwart ook een geweldige keuze. Halle Berry, Jessica Alba en Eva Longoria hebben vaak mooie kledingkeuzes waar bruiden inspiratie uit op kunnen doen.

DarkBrownDressesMeer lezen “DarkBrownDresses”
Wedding dresses for dark brown skin - Photo: Alice + Olivia | Matthew Williamson | J. Mendel
  • Donkerbruine tint

Donkerrode tinten zoals bordeauxrood en roestrood verrijken de donkerbruine huid. Donkergroen is ook prachtig voor donkerbruine meiden. Felle kleuren kunnen ook verrassend goed werken. Kijk naar Rihanna en Naomi Campbell voor inspiratie.

Een gekleurde trouwjurk is geweldig manier om je bruiloft speciaal te maken. Neem contact op met een ontwerper om te kijken naar de mogelijkheden om je ideale trouwjurk in jouw favoriete kleur te dragen. Een trouwjurk kiezen in zo’n persoonlijke keuze, maar hopelijk helpen deze tips je op weg naar de jurk van je dromen.


Guest blogger: Kelly is the owner and designer of bridal and fashion brand Unielle Couture.

Are you also an expert on weddings? And would you like to write for Zankyou? Please contact us.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie