Voel je een prinses: de mooiste kastelen om in te trouwen

Ja, ik wil... trouwen in een kasteel! - Foto: Kasteel Keukenhof

Heb jij je prins op het witte paard gevonden? Is je aanstaande dol op Middeleeuwse taferelen en ridders en droom jij van een ophaalbrug, haardvuur en kroonluchters? Dan is een kasteel de ideale bestemming voor jullie bruiloft. Zankyou is op zoek gegaan naar de mooiste plekjes, als je graag in een kasteel wilt trouwen. We hebben een selectie gemaakt van kastelen in het midden en zuiden van het land omdat daar het grootste aanbod te vinden is.

  • Zuid-Holland: het ja-woord in een kasteel

In het Kasteel van Rhoon is het mogelijk om je huwelijk te laten voltrekken door de burgerlijke stand van Albrandswaard. Er is een bruidshuisje waar je de huwelijksnacht door kunt brengen, compleet met boot zodat jullie de gasten kunnen uitzwaaien wanneer jullie ’s avonds “in het huwelijksbootje stappen”!

Kasteel de Wittenburg staat voor exclusiviteit ten top. Een trap met rode loper, een oprijlaan en een overdekte buitenbar. Er is parkeergelegenheid voor meer dan 200 auto’s dus hier kun je een groots trouwfeest organiseren.

Trouwen in de kasteeltuin - Foto: Kasteel Keukenhof
  • Romantiek in Noord-Holland

Dat Kasteel Keukenhof een rijke geschiedenis heeft is duidelijk zichtbaar: zowel de trouwsalon als het koetshuis zijn ingericht met antieke meubelstukken en kunst. Of willen jullie liever trouwen in een prieel in de kasteeltuinen?

Kasteel Sypesteyn is een romantische trouwlocatie waar intimiteit hoog in het vaandel staat. De gemeente Wijdemeren kan de huwelijksvoltrekking verzorgen en het is mogelijk om te feesten in de gewelfkelder, de trouwzaal en/of het terras.

Kasteel de Haar - Foto: Rictor Norton & David Allen

Kasteel de Haar heeft een speciale aanbieding voor bruidsparen die graag op 12-12-12 willen trouwen. Trouwen kan in de elegante kapel, in de rozentuin of onder de grote kastanjeboom.

Slot Zuylen is een trouwlocatie met warmte, huiselijkheid en stijl. De huwelijksplechtigheid kan hier plaatsvinden in de Gobelinzaal met prachtige wandtapijten.

Trouwen op een unieke, eigentijdse locatie? Kasteel de Hooge Vuursche ligt tussen de bossen van Hilversum en Baarn. Er is een speciaal Best Deal Days arrangement beschikbaar voor bruidsparen.

Je huwelijksdag vieren in Bilderberg Kasteel Doorwerth? Dat kan met een feestelijk glas champagne inclusief bruidstaart in de Koetsruimte of op het terras. En wat denk je van een fotoreportage op het kasteel terwijl je gasten het kasteelmuseum bezoeken?

Kasteel Wijenburg is een sprookjesachtig kasteel in de Betuwe. Jullie gasten worden ontvangen in de bibliotheek bij een knapperend haardvuur en er zijn verschillende mogelijkheden voor de invulling van jullie trouwdag. Denk aan een wijnproeverij en een diner in de Ridderzaal.

Getrouwd in een kasteel - Foto's: Kasteel Erenstein
  • Een unieke kasteelbruiloft in Limburg

Kasteel Erenstein ligt in het Limburgse Kerkrade. De kasteelzalen vormen een prachtig decor voor jullie burgerlijk huwelijk. Trouw je in kasteel Erenstein dan krijg je bovendien het Fletcher Trouwkado: een luxe box vol gadgets en kortingsvouchers.

Extra feestelijk trouwen? Ga dan naar Kasteel Hoensbroek en organiseer een bruiloft met kanonschoten en Middeleeuwse kledij. Je kunt hier in stijl trouwen in kasteelvertrek “boven het groot salet”.

  • Volop mogelijkheden in Noord-Brabant

Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode is een sprookjesachtige trouwlocatie. La Casserole Catering en Party Service maakt jullie bruiloft compleet met bijvoorbeeld een high tea of walking dinner.

In de gemeente Geldrop-Mierlo ligt Kasteel Geldrop: nostalgie, rust en romantiek. Er zijn talloze mogelijkheden voor het invullen van jullie trouwdag.

Kasteel Heeswijk is een voormalige waterburcht uit de 11e eeuw. Je kunt feesten in de kasteelkelder en trouwen in diverse zalen of het recentelijk gerestaureerde koetshuis.

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (1)

kathinka
27 sep 2012

In Zeeland heb je nog Slot Moermond (http://www.slot-moermond.nl/) en Kasteel Westhove (http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_Westhove)!

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie