Voetjes van de vloer! 5 Tips voor het vinden van een feestband

Je wilt een fantastische feestavond op je bruiloft? Dan mag een feestband met leuke muziek, een gevarieerde speellijst en fijne muzikanten niet ontbreken. Ga op zoek naar de perfecte band voor jullie bruiloft met de volgende vijf tips.

Tip #1: Vraag om referenties en ga op je gevoel af

Vraag eens na bij familie, vrienden en collega’s of zij een goede feestband voor jullie bruiloft kennen. Vermeld er wel subtiel bij dat de heavy metal band van je 15-jarige neef die wekelijks repeteert in de garage van Oom Henk – hoe goedbedoeld ook – niet binnen het plaatje van jullie feestavond past.

Laat je adviseren maar luister naar je eigen gevoel: het is jullie bruiloft dus jullie bepalen zelf welke band er komt spelen. Kun je niet aan referenties komen? Snuffel dan eens rond op het internet, bijvoorbeeld via bandzoeker.

Tip #2: Bezoek een optreden van de band of bekijk filmpjes

Professionele bands weten dat het aanbod groot is en zullen graag hun best doen om een goede indruk op jullie te maken. Het is gebruikelijk dat jullie een repetitie bijwonen of zelfs een kijkje nemen tijdens een optreden op het feest van een ander bruidspaar. Als dat niet mogelijk is vraag dan om een filmpje. Door de band te zien en te horen krijg je pas echt een goede indruk van wat ze te bieden hebben.

Een geweldig voorbeeld is de Upbeat Band and Upbeat Orchestra. Zij plaatsen videos op hun website zodat ieder bruidspaar zelf overtuigd kan raken van de kwaliteiten van deze populaire band.

Credits: Happy Photographer

Tip #3: Check of jullie favoriete band ook jullie favoriete nummers speelt

Klassieke muziek, country, salsa, eighties, rock & roll… je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een band in gespecialiseerd. Bespreek met de band die jullie op het oog hebben welk repertoire ze kunnen bieden en of ze ook jullie favoriete muziek kunnen en willen spelen.

Een ervaren band kan de mogelijkheid bieden om jullie favoriete nummer in te studeren – speciaal voor jullie bruiloft! Dus stel dat je de openingsdans wilt doen op een nummer van Michael Jackson: bespreek dit vooraf.

Credits: Dario Endara Photography

Tip #4: Past de feestband bij jullie feestlocatie?

De nachtmerrie van iedere ceremoniemeester: de feestband arriveert maar de instrumenten passen niet op het podium, de geluidsinstallatie kan niet goed aangesloten worden of de akoestiek in de zaal is beroerd (hoorden we daar echt een toilet doorspoelen?).

Organiseer je een tuinbruiloft en speelt de band in de buitenlucht: kan het optreden wel doorgaan als het regent? Is het feest op de derde etage van jullie feestlocatie en ehhh is er ook een lift? Wie is jullie aanspreekpunt op de feestlocatie als er vragen zijn over stopcontacten et cetera? Allemaal zaken om vooraf over na te denken. Vraag of de band vooraf aan kan geven wat zij precies nodig hebben en wat ze zelf regelen. Zorg dat zowel je ceremoniemeester als de contactpersoon van de feestlocatie voldoende geïnformeerd zijn, om teleurstellingen te voorkomen.

Tip #5: Goedkoop is duurkoop: denk goed na over je budget

De openingsdans is een hoogtepunt van jullie bruiloft. Toch zijn er nog steeds bruidsparen die willen bezuinigen op de feestband en de inzet van een groep professionele musici niet op waarde weten te schatten. Pas op! Als je een klein budget hebt verwacht dan niet dat je een grote feestband met jaren ervaring in kunt schakelen. Wees realistisch en kies dan voor een klein ensemble. De band kan de stemming van jullie feestavond maken of breken, en in het geval alle gasten helemaal uit hun dak gaan van plezier dan mag de band daar best voor beloond worden. Optreden is namelijk ook hard werken!

Credits: De Kievit Bruiloften

We hopen dat je met deze tips de feestband van je dromen zult vinden! Heb je nog meer tips of heb je goede ervaring met een band? Laat het ons weten.

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie