De voordelen van een themabruiloft

Zeg jij nee tegen een themabruiloft omdat je vreest voor carnavalsachtige taferelen? Vind je het allemaal een tikkeltje overdreven? Jammer! Een thema heb je namelijk helemaal zelf in de hand en je kan het net zo groots of klein aanpakken als jij zelf wilt. Bovendien biedt een themabruiloft drie hele belangrijke voordelen die je bruiloft oneindig veel leuker maken!

Credits: Happy Photographer

Persoonlijk & uniek

Hoe je het ook wendt of keert, de hoofdingrediënten van een bruiloft zijn praktisch altijd en overal hetzelfde: ceremonie, kerk, taart, toost, diner en feest. Het zijn daarom juist de details die jouw bruiloft bijzonder kunnen maken. Het kiezen van een thema helpt je een persoonlijke en unieke bruiloft te organiseren. Een bruiloft die perfect bij jullie past en waarvan de gasten zullen zeggen: “Hé leuk, dit is nou typisch het bruidspaar!”

Eenheid

Je trouwdag is een lange dag die uit veel onderdelen bestaat. Je gasten zullen gedurende de dag een hoop indrukken te verwerken krijgen. Door het kiezen van een thema breng je rust, eenheid en structuur in de dag en voorkom je dat de diverse onderdelen en decoraties een allegaartje worden. Je dag wordt één geheel. De gasten (en natuurlijk ook niet onbelangrijk, jullie zelf) zullen het gevoel hebben dat alles klopt.

Hulp bij voorbereidingen

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, maakt dit de voorbereiding van je bruiloft een stuk makkelijker. Je thema is namelijk de perfecte leidraad bij de keuzes die je moet maken. Kies je voor een strandthema, dan is een kasteel als locatie minder geschikt. En kies je voor de themakleur blauw, dan kan je alle roze uitnodigingen, decoraties en taarten gewoon links laten liggen. Best handig toch? Door je aan het thema te houden verspil je geen onnodig tijd aan verkeerde dingen.

Overtuigd van de voordelen en enthousiast geworden? Houd dan zeker mijn volgende blogs in de gaten. Hierin zal ik je heel veel concrete tips geven voor het kiezen van een thema en de uitwerking ervan.

Credits: Ronald Zijlstra

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie