Vrijgezellendag voor de mannen: van paintball tot pub

Deze mannen houden wel van een verkleedpartijtje – Foto: Eugene Wineblat

Wanneer een vrouw gaat trouwen dan opent zich een wereld vol sluiers, bruidsjurken, bruidsschoenen, bruidswinkels, bruidsmode, bruidsfilms, bruidsboeken… alles voor de vrouw. Het risico is groot dat jij als toekomstige bruidegom niet meegaat in haar enthousiasme. Vrees niet, we hebben goed nieuws voor je. Heb je namelijk al nagedacht over je vrijgezellendag? Of ga jij binnenkort een vrijgezellendag organiseren voor je vriend of (schoon-)broer?

Per boot een stad verkennen – Foto: Dominik Bartsch
  • Activiteit overdag

Grote kans dat niet alle mannen die op de vrijgezellendag aanwezig zijn elkaar kennen. Daar kun je op een leuke manier verandering in brengen met een activiteit. Sportief en actief, bijvoorbeeld wakeboarden (heerlijk in de zomer), karten of, voor de echte mannen: paintballen. En als jullie niet zo sportief zijn ingesteld of graag op het water vertoeven: huur een sloep en verken de grachten.

Echte mannenactiviteit: paintball – Foto: Heymarchetti
  • Voor het “mannengehalte”

Een echte vrijgezellendag bevat minstens 1 bezigheid met een hoog “mannengehalte”. En wat dat precies is, mag je zelf invullen. Een paar suggesties: poolen bij een poolcentrum, vissen vangen op zee of een heel weekend survivalen in de Ardennen.  Je hoeft bij deze activiteiten in ieder geval niet bang te zijn dat de dames graag mee willen…

Mannen, vuur en vlees: altijd een geslaagde combi – Foto: Meindert Arnold Jacob
  • Uit eten

Van die activiteiten krijg je natuurlijk trek… tijd om aan te vallen op een berg vlees! Bij een zonnige vrijgezellendag is een barbecue ideaal, dit kun je eventueel bij de vrijgezel thuis organiseren. Andere typische mannengerechten zijn spareribs (onbeperkt uiteraard), hamburgers en biefstukken.

Proost: op de vrijgezel! – Foto: Gemma Amor
  • Op stap

Om de dag in stijl af te sluiten: gezellig met alle mannen op stap! Is het nog te vroeg om een disco in te duiken of zijn jullie geen kroegtijgers? Breng dan een bezoekje aan het casino of doe mee aan een pubquiz. En wil je niet teveel organiseren: start gewoon een kroegentocht! Bier bestellen lukt altijd?!

Hoe je de nacht eindigt is geheel aan jou. Zorg er wel voor dat de “vrijgezel” in kwestie netjes thuis wordt gebracht en plan de vrijgezellendag bij voorkeur een aantal weken voor de trouwdatum. Veel plezier gewenst met de voorpret! Heb je nog een tip voor de organisatie van het vrijgezellenfeest? Laat dan een reactie achter.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie