Vrouwen versus mannen. Hoe bereiden wij ons voor op een date?

Dat genderneutraliteit een ding is, moge duidelijk zijn. De eenentwintigste eeuw draait om een versoepeling van de scheiding der seksen. Maar, een vrouw is een vrouw, en een man is een man, toch? Vrouwen hebben vaak langer haar, mannen vaak een korte coupe. Wij dragen soms make-up, mannen haast nooit. Er valt hierom vaak toch nog -generaliserend- een duidelijk verschil te beschrijven over hoe mannen zich voorbereiden op een date, en hoe vrouwen dat doen. Lees mee en kijk of je jezelf hierin herkent!

Foto vía Ashutterstock: Jacob Lund

Zij

Als het aankomt op zich voorbereiden voor een date, begint dit proces lang voordat ze daadwerkelijk de deur uit moet. Twee of drie uur uittrekken voor de voorbereiding is niet overdreven, en het denkwerk begint al vele dagen eerder. Waar we dan zoal mee bezig zijn?

Kleding

Alles begint natuurlijk met de kleding. Wanneer? Het is vaak iets wat al dagen voor de daadwerkelijke date plaatsvindt. Wat trek ik volgende week aan? Dit jurkje is leuk, maar met welke schoenen? Is hij langer dan ik, of niet? Kan ik dus hakken aan? Is deze top té? Zegt dit jasje serieus of leuk? Mijn knappe collega vond deze top leuk, maar moet ik zijn mening in acht nemen? Een last-minute noodgeval als kapotte panty’s, geen bijpassende bh of een vlek kan vermeden worden als je je goed voorbereid. Gelukkig doen velen dat al.

Foto: Erwin beckers

Hygiëne

Een simpele douche waarbij we de nieuwste hits van Ariana Grande zingen? Vergeet het. Je klaarmaken voor een date is een hele opgaven. Maskertjes, schubben, olie, vochtinbrengende crèmepjes.. Het is niet niets! Daarna zijn we klaar voor de volgende check. Moet ik me scheren? Zo ja, wat, hoe en waar? Een proces waar vrouwen in totaal zo’n 45 minuten mee bezig zijn.

Haar

De Mount Everest van de voorbereidingen. Want de opties zijn eindeloos. Vrouwen weten vaak welke look het beste bij ze staat, maar… werkt het haar ook mee? Stijl is prachtig maar het regent buiten, krullen zijn wild en leuk maar ze zitten vandaag niet perfect. Een hoed? Dan zit het haar daarna weer zo plat. Het haar wordt tijdens de voorbereidingen toegetakeld met stijltangen, krultangen, en heel veel spray. Net als het douchen, zal de gemiddelde vrouw hier opnieuw zo’n drie kwartier mee bezig zijn!

Foto: Coralie Polack – France

Make-up

Het is misschien niet het grootste obstakel van de voorbereidingen, maar het is zeker iets waar veel denkwerk en precisie in zit. Sommige vrouwen houden het bij basic make-up: wat poeder, mascara en een lipgloss. Andere vrouwen gaan de deur niet uit zonder de perfecte smokey-eye of gestifte lippen. Er moet nagedacht worden over wat je gaat doen op de date. Ga je eten, dan moet je voor een lippenstift gaan die goed blijft. Ga je naar de bioscoop, dan is dat een minder groot probleem. Het belangrijkste is je je fijn voelt met jouw make-up. Blijf dicht bij jezelf, vooral op een eerste date, want het is al spannend genoeg! Of je nu gaat voor simpel of een full look, alle overwegingen –welk oogschaduwpalet, lippenstift of niet?-, en het uitvoeren ervan -wenkbrauwen bijwerken, shapen- is goed voor bijna een uur aan voorbereidingstijd! Lees ook: 5 dingen die écht niet mogen missen in jouw beautycase!

Extra’s

De extra’s moeten ook niet vergeten worden. Alles zit hem in de details. Welke sieraden kies je? Welke schoenen, tas, haardetails en sjaaltjes draag je? Past het bij het outfit? Zijn je nagels netjes? Hoewel details belangrijk zijn, besteden we er weinig aandacht aan, en beseffen we vaak pas op het moment dat we de deur uitgaan dat we nog wat missen! Oeps!

Foto: Bruidbeeld

Hij

Mannen bereiden zich heel anders voor op een date. De voorbereidingen beginnen ongeveer één uur voordat ze de deur uit moeten.  Kun je je dat voorstellen? Wat ze vóór die tijd doen? Relaxen, een videospelletje spelen, een serie kijken of gewoon lekker niets. Zal dat het geheim zijn dat mannen in het algemeen meer ontspannen lijken?

Persoonlijke verzorging

De verzorging van een man begint met een douche. Ze hebben niet veel nodig om schoon te worden. Een beetje shampoo, douchegel -of gewoon zeep- en misschien wat conditioner, maar dat is het.  Zij hebben hierom wel tijd om de nieuwste hits van wie dan ook te zingen, maar lang nemen ze daar ook niet voor. Tien minuten nadat de douchebeurt begint zijn ze alweer klaar. Ze brengen een beetje deodorant aan, poetsen hun tanden en misschien gebruiken ze een gezichtscrème en parfum, en dan zijn ze klaar voor de volgende stap: scheren. Ook interessant: 6 onthullingen over mannen, ja wij hebben ook geheimen!

Foto: Shugol Georg

Scheren

Hoewel vrouwen meer oppervlakte scheren, is het scheren van het gezicht toch wel een lastige bezigheid. Sommige mannen scheren zich glad, andere geven de voorkeur aan een drie-dagen-baard en weer anderen knippen enkel hun baard bij. Toch is dit iets waar mannen wel even de tijd voor moeten nemen. Toch is het geen full-face-make-up, dus met maximaal vijftien minuten zijn ze wel klaar. Hierna kijken ze eigenlijk niet meer in de spiegel.

Kleding

Kleding maakt de man, zeggen ze wel. Toch is het voor mannen minder lastig om zich te kleden. Waar vrouwen meer opties hebben, is het voor de man een stuk makkelijker: een broek met een bovenstuk. Vaak ligt –net als bij ons- het favoriete kledingstuk in de wasmand. Helaas. Hij is er gelukkig al snel overheen en kiest zijn tweede favo shirt. Hoelang hij met deze keuze bezig is? Twintig minuten – max.

Foto: Bruidbeeld

Haar

De onverzorgde look is een van de beste bondgenoten van hippe jongemannen. Met vier snelle aanrakingen is het grootste gedeelte van zijn kapsel gefixt. Andere mannen hebben wel een klein arsenaal aan stylingsproducten in hun badkamer staan. Van haarlak of mouse, tot gel of wax. Voor sommigen is het haar heilig, en deze heren besteden dan ook wat meer tijd aan hun haar. Elk plukje moet perfect zitten, en daarna mag niemand er meer aankomen. Gemiddeld duurt het stylen van het haar niet langer dan vijftien minuten.

Foto: Marie Marí

Je ziet het, mannen zijn een stuk sneller klaar dan vrouwen. Toch zouden vele vrouwen voor geen goud willen ruilen met een man, want het is toch eigenlijk ook wel heerlijk om jezelf zo af en toe helemaal te pamperen, toch?

Wij raden ook aan: Tien dingen die mannen in bed doen en die vrouwen haten!, Houd je van introverte mannen? Ontdek waarom ze nog aantrekkelijker zijn dan ze lijken, 9 manieren om vrouwen écht gelukkig te maken

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie