Waarom de weddingplanner niet alleen voor de Rich & Famous is…

Het inhuren van een Weddingplanner wordt in Nederland, in tegenstelling tot veel andere landen, nog steeds gezien als een luxe. Iets voor de rich and famous. Niets is echter minder waar. Een professionele weddingplanner kan bij veel bruiloften een bijzondere toegevoegde waarde zijn, ook voor het gemiddelde trouwbudget.

Foto: 2Rings Trouwfotografie & FeestStudio

De voorbereidingsperiode naar een bruiloft is een hele bijzondere periode waarbij het bruidspaar samen allerlei belangrijke beslissingen neemt. Welke locatie past precies bij onze wensen? Welke band of DJ zorgt voor een spetterend feest? Wat is de juiste keus voor een fotograaf? De bruid schakelt vaak geen weddingplanner in, omdat ze het graag zelf wil regelen. Ze kijkt er vaak al jaren naar uit en heeft al veel ideëen in haar hoofd. Toch komt het plannen van de bruiloft vaak neer op vele uren zoeken op internet, veel gesprekken met trouwleveranciers en eindeloze to-do lijstjes.

Foto: 2Rings Trouwfotografie & FeestStudio

Een gemiddelde bruidegom in spe heeft zich daarentegen nooit eerder een voorstelling gemaakt over de themakleur van zijn bruiloft of een speciale bruiloftsbloem en begrijpt niet helemaal waarom het nu zo belangrijk is om de juiste kleur strik voor het servet te vinden. Veel aanstaande bruidsparen ervaren juist nu veel stress en vergeten hierdoor wel eens om te genieten van deze leuke tijd.

En dat is nu precies waar een weddingplanner het verschil kan maken. Zij zorgt ervoor dat het bruidspaar zorgeloos kan genieten van alle voorbereidingen. Zij luistert aandachtig naar de wensen van het paar en vertaalt deze naar mogelijkheden. Ze neemt hierdoor ontzettend veel ‘voorwerk’ uit handen en hierdoor hoeft het bruidspaar niet opnieuw het wiel uit te vinden. Andere belangrijke taken zijn; aanwezig zijn bij bezichtigingen van trouwlocaties en letten op facilitaire mogelijkheden, ondersteunen bij contractbesprekingen, aandragen van creatieve oplossingen, adviseren over de etiquette en regels en wetgeving, regelmatige up-date gesprekken, beheren van het t2t3n0802 en het bijhouden van een planning.

Ilse_Topsy taart
Foto: 2Rings Trouwfotografie & FeestStudio

De weddingplanner is uiteraard ook op de hoogte van alle laatste trends in de trouwbranche waardoor het zeker geen standaard bruiloft zal worden maar een dag met verrassende elementen waar de gasten nog lang over zullen napraten. Bovendien speelt de styling een steeds grotere rol. De tijd dat de decoratie een sluitpost op de begroting was, hebben we gelukkig achter ons gelaten. Een sfeervol gestylde dinertafel, een modern gedecoreerde feestruimte, persoonlijke accenten als een eigen huwelijkslogo. Een hippe candytable als blikvanger. Of je eigen kleur of thema die terugkomt in de uitnodigingen en het bloemwerk tot de stropdas van de bruidegom en de give-away’s. Uiteraard zonder over de top te gaan, een subtiele maar elegante styling zorgt voor een hele
bijzonder sfeer van de bruiloft.

Foto: 2Rings Trouwfotografie & FeestStudio

Tijdens de bruiloft fungeert de weddingplanner als ceremoniemeester en zorgt zij ervoor dat de hele dag vlekkeloos verloopt. Zij is contactpersoon voor alle leveranciers en gasten en mocht er onverhoopt toch iets anders lopen dan gepland, dan zal het draaiboek moeiteloos worden aangepast zonder dat het bruidspaar er iets van merkt.

Kortom, in Nederland moeten we nog een beetje aan het idee wennen maar het inschakelen van een professionele weddingplanner zou wel eens een van beste beslissingen van een aanstaand bruidspaar kunnen zijn.

Fotocredits: 2Rings Trouwfotografie & FeestStudio


Guest blogger:  Wedding & Events Ilse Huigsloot is expert op het gebied van het plannen bruiloften.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie