Waarom zwart-wit trouwfoto’s het allermooiste zijn!

Ken je nog de trouwfoto´s van je ouders, heel statig en vast in het zwart/wit want vroeger waren kleurenfoto’s nog helemaal niet “in”. Vaak ook met een doek of schilderij als achtergrond want de techniek was er nog niet naar om met camera op pad te gaan. Gelukkig is dit nu heel anders, bruidsfotografie is een kunst geworden met vele mogelijkheden. Toch zijn steeds vaker zwart/wit foto’s te zien in trouwreportages. Maar hebben jullie wel eens gedacht aan de hele serie in zwart/wit? Ja, dan heb je wel wat lef nodig en kies je voor iets heel anders dan anders en het moet wel bij jullie als bruidspaar passen natuurlijk.

Foto: Trouw Trendy
Foto: Arma Fotografie
Foto: Jesse van Kalmthout

Door het weglaten van kleur komt de nadruk bij foto´s vooral op emotie te liggen. Daarom is een fijne afwisseling van zwart-wit foto´s en gekleurde foto´s eigenlijk een must voor in jouw trouwalbum.

Foto: Arma Fotografie
Foto: Dario Endara
Foto: Fotosolo

De emotie van een zwart/wit foto komt anders over, de foto is krachtiger. Met behulp van de techniek van tegenwoordig kun je ook in de zwart/wit fotografie de sfeer daar accentueren waar je wilt. Dit kun je zeker aan de fotograaf over laten. Zwart/wittrouwfoto’s zijn tijdloos en vervelen minder snel dan de kleurenvariant. Zwart/wit geeft een rustiger beeld en past in ieder interieur.

Foto: Dario Endara
Foto: Arma Fotografie
Foto: iSi weddings

Wist je trouwens dat zwart-wit foto´s een prima oplossing zijn als het weer tegen zit? Als het bewolkt is, of het licht is te laag, zijn de contrasten en overmatige blootstelling geregeld als bij toverslag om het beeld door te geven aan zwart en wit, of foto moet genomen zijn met een kleurenfilm. Daarnaast zorgen ze ook voor een zeer klassieke uitstraling en zijn bovendien tijdloos. Schaduwen en lijnen spelen een grotere rol in zwart/wit trouwfotografie en daar kan een fotograaf heel mooi gebruik van maken. Ook met drukke achtergronden zoals in een stadscentrum geeft het weglaten van kleur een veel rustiger beeld.

Foto: Fotosolo
Foto: Jesse van Kalmthout
Foto: iSi weddings

Wat vind jij van zwart/wit trouwfotografie? Laat hieronder een reactie achter!

En zijn jullie nog op zoek naar een professionele fotograaf? Bekijk de volgende artikelen: De beste bruidsfotografen uit Utrecht, De beste bruidsfotografen uit Amsterdam, De beste bruidsfotografen uit Gelderland

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie