Te gast op een winterbruiloft: wat draag je?

Meer lezen “”
In de kou op een winterbruiloft (c) Trouwdag in beeld

Er worden niet veel bruiloften gevierd in de winter. Maar uitgerekend jij bent uitgenodigd voor een winterbruiloft. En na het lezen van de uitnodiging stel je de allerbelangrijkste vraag: Wat ga je dragen? Zankyou heeft wat tips voor je op een rijtje gezet om een leuke outfit samen te stellen èn niet dood te vriezen tijdens de bruiloft!

Sowieso spelen, los van het seizoen en het weer, bepaalde factoren mee bij het uitkiezen van je outfit: wat is de locatie van de bruiloft, is het feest overdag of s’avonds, is er een speciaal thema, in wat voor stijl is de bruiloft? Je kunt je ook bij het uitkiezen van je kleding laten inspireren door de trouwkaart!

Aan de locatie van de bruiloft kun je al afleiden of het een traditionele bruiloft wordt met bijbehorende kleding of juist een moderne trouwerij. Het maakt voor de keuze van je outfit tevens uit of de bruiloft zich (gedeeltelijk) binnen of buiten zal afspelen.

Een outfit voor een winterbruiloft hoeft niet saai te zijn (c) Dorothy Perkins (c) Topshop (c) Lju Jo

Ga je voor formeel en klassiek dan kun je kiezen voor een elegante lange jurk, of in ieder geval met minimaal knielengte. Bedek je schouders door middel van een mooie sjaal of een bolero jasje en wees zuinig op je decolleté. Pas op met te zwierige jurkjes die met één winters windvlaagje omhoog waaien!

Als de trouwerij zich gedeeltelijk buiten afspeelt, is het zaak jezelf goed warm aan te kleden. De makkelijkste manier is om een cape, een stola of een nep bont vestje over je outfit te dragen. Ook kun je spelen met lagen. Een mooie jurk kan heel hip staan met een warm shirtje eronder en dikke panty en laarzen. Lagen zijn sowieso altijd goed om jezelf warm te houden in  de winter: hoe meer lagen hoe beter!

Experimenteer met accessoires zoals handschoenen of een leuke hoed. Draag je haar los of steek het laag op om je nek te bedekken van de kou.

Geen kou lijden op een winterbruiloft (c) King Louie, (c) Pom Amsterdam, (c) Zara
  • Welke kleuren?

Vermijd felle kleuren bij een winterbruiloft, deze zijn meestal verbonden met de lente en de zomer. Mooie elegante winterse kleuren zijn  donker paars, bruintinten, grijs, donker groen en donker rood. Pas daarentegen wel op met de combinatie rood en groen, dat kan in de zomermaanden erg kersterig overkomen!

Hetzelfde geldt voor glitter en glimmende kleuren zoals zilver en goud. In bescheiden mate is het feestelijk en peppen deze kleuren een rustige outfit leuk op. Maar je wilt niet op een opgedofte kerstboom lijken. Over het algemeen zijn goud en zilver zeer geschikt voor accessoires zoals sieraden, een sjaal of een riem. Sommige combinaties zijn zelfs bijzonder elegant zoals donkergroen of donkerbruin en goud .

Wat draag je op een winterbruiloft (c) Benj Haisch
  • Welke stoffen?

Als je uitgaat van het laagjes principe zoals hierboven beschreven is het minder van belang van wat voor stof je kleding gemaakt is. Als je liever één jurk draagt punt uit, dan is het handig om voor een wat warmere stof te kiezen zoals velours, cashmere wol of nep bont.

Al met al, kun je als gast op een winterbruiloft prima en elegant voor de dag komen zonder kou te lijden. Wat vind jij: wat zou jij aandoen op een bruiloft op een koude winterdag? Praat mee op ons trouwforum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie