Wat is het geheim van een gelukkige relatie? De wetenschap geeft antwoord!

Het internet staat vol theorieën of je wel of niet gelukkig bent, hoe je een gelukkige relatie kunt hebben, hoe je de liefde eeuwig vindt en behoudt. Al die theorieën, wij zijn het wel eens zat, jij ook? Wéér een nieuw onderzoek waaruit dit keer blijkt dat je ex toch de ware was, en dat je nieuwe Mister Right eigenlijk toch niet zo right is. Het internet is mooi en divers, maar af en toe worden we er gek van. Al die ongevraagde en onzinnige adviezen!

Maar het internet zou het internet niet zijn als daar geen oplossing op te vinden was. Dit keer is onze heldin Sara Boboltz van de Huffington Post. Zij heeft dit keer het uiteindelijke antwoord – echt waar!- met een samenvatting voor een gelukkige relatie, gebaseerd op gegevens uit  de wetenschap! Zonder gevoelens, zielenpraat en cupido’s, geeft zij ons het antwoord. Lees snel verder!

Foto: OssaPhoto- France

Oudste, jongste of middelste?

Je leest het goed. Volgens psychologisch onderzoek blijkt dat als een van jullie de oudste van de familie is, en de ander de laatstgeborene is, de liefde veel krachtiger is dan bij andere koppels. De oudste van de zal zijn of haar beschermersinstinct ook op zijn of haar partner uitoefenen. De partner is dit gewend en geeft zich hier makkelijk aan over waardoor beide zich fijn en vertrouwd voelen. Best logisch toch? Lees ook: 5 geheimen voor perfecte relaties

Foto: Elena CH Photo & Vídeo

Geaardheid

De Open University in het Verenigd Koninkrijk zegt dat homoseksuele paren veel gelukkiger zijn dan koppels uit heteroseksuele relaties. Na een analyse van meer dan vijfduizend mensen bleek dat homoseksuele koppels zich meer inzetten voor hun liefdesrelaties. Ze hebben een groter gemeenschappelijke factor en begrijpen elkaar bovendien beter. Aan de andere kant liet Rutgers van de State Universiy of New Jersey zien, dat homoseksuele paren met een sterke feministische partner meer tijd met elkaar doorbrengen, en gelukkiger zijn.

Foto: McClure

Balans thuis

Balans is het winnende woord voor een gelukkige relatie. Een goede balans in huishoudelijke taken en uitgaven is essentieel voor een goede relatie. Geen traditionele rolverdeling thuis, wij waren het daar jaren geleden al over eens! Als er een goed balans is in huis, dan zullen beide partners uiteindelijk veel gelukkiger zijn, en bovendien voorkomt het ook nog eens ziektes. Wat wil je nog meer? Ook interessant: Deze 10 zinnen horen bij gezonde relaties!

Foto: Kateryna Photos – France

 Studies

Hoewel er vele gelukkige paren zonder enige opleiding zijn, stelt de Universiteit van Pittsburgh dat zaken zoals onderwijs en intelligentie van cruciaal belang zijn voor het behoud van een gelukkige relatie. Zo zorgt het uit huis hebben gewoond op jongere leeftijd, en het leven als een student voor een betere verstandhouding tussen de partners, en delen en zien ze het leven vaker op dezelfde manier.

Echter, er zijn zeer veel intelligente mensen die niet hebben gestudeerd. In deze gevallen kan de relatie ook vruchtbaar zijn. Hoe dan ook, wij geloven niet dat minder intelligente of ongeschoolde koppels geen perfecte relaties kunnen hebben. Onderzoek laat dan ook zien dat minder hoog opgeleide koppels bijvoorbeeld een betere controle hebben over hun emoties, wat bij ruzies en discussies een erg fijne eigenschap is!

Foto: Marga Martí

Aantrekkingskracht

Het Journal of Social Psychology ontdekte  dat het beter is als de vrouw aantrekkelijker is dan de man. Blijkbaar voelen beide partijen zich hier beter bij. Dus de volgende keer als je een supermodel ziet met een minder aantrekkelijke man, bedenk dan dat ze waarschijnlijk supergelukkig zijn!

Foto: Leonie Capello Photography

Communicatie

Deze studie heeft vooral onderzoek gedaan naar tekstberichten. Ze zijn niet verboden, maar als je een gelukkige relatie wilt is het van groot belang dat belangrijke berichten gewoon face to face gaan. Vertel het in persoon! Soms is het moeilijk dingen recht voor z’n raap te zeggen, maar berichtjes sturen heeft echt geen zin. Leg je telefoon weg en zeg belangrijke zaken altijd terwijl je je partner in zijn of haar ogen kijkt. Dit zijn de 7 dingen je alleen begrijpt als je al een lange tijd een relatie hebt!

Foto: Quem Casar Quer

Gefeliciteerd! Je hebt net de geheimen voor gelukkige relaties ontdekt. Maar geen paniek, elk koppel is anders en elk persoon is een wereld op zich. Ondanks dat wij vertrouwen hebben in de wetenschap, willen we ons niet vastklampen aan bovenstaande onderzoeken. Ieder koppel is gelukkig op zijn eigen manier, en als jullie samen een goed balans hebben gevonden, houd deze dan vooral vast en laat je niet gek maken!

Auteur: Sherita Jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie