Wat niemand jou ooit heeft verteld over bruidslingerie! Schitter op jouw huwelijksnacht

Heb jij al zitten dromen over de perfecte bruidslingerie? Heb je al een verzameling op Pinterest met romantische, gewaagde of elegante lingeriesetjes? Wanneer dit bij jou het geval is dan helaas moet ik je teleur stellen, bij veel bruidsjurken is het niet praktisch een lingerie setje te dragen en moet je vaak gaan voor comfort boven beauty. Daarbuiten is het natuurlijk alsnog heerlijk om de prachtige setjes te bewonderen.

Maar wanneer je echt vastberaden bent om een lingeriesetje te kopen dan houden wij je niet tegen. Je kunt dit doen maar misschien is het een goed idee om het te gebruiken voor je huwelijksnacht of een andere bijzondere gelegenheid. Houd in gedachten, afhankelijk van hoe jouw trouwjurk is, dat jouw lingerie die dag heel anders dan normaal zal zijn! Hier komen 5 punten die niemand jou ooit heeft verteld over bruidslingerie.

Foto: Claire Pettibone

1. Sexy lingerie is niet altijd de meest geschikte lingerie

Het is natuurlijk heerlijk om op internet foto’s te bekijken op blogs en social media van ongelooflijk mooie lingeriesetjes voor bruiloften. Het gaat meestal op zulke pagina’s over lingeriesetjes voor bruiden met sexy, gewaagde en sensuele foto’s van de lingerie. Meestal zeggen ze er niet bij dat deze lingeriesetjes in de meestal gevallen absoluut niet geschikt zijn voor onder een trouwjurk. Bewaar deze lingeriesetjes voor je huwelijksnacht, huwelijksreis of een andere bijzondere gelegenheid! Ook leuk om te lezen: een lingerieparty als vrijgezellenfeest, zo doe je dat!

Foto: Boüret
Foto: Elma Shop

2. Zeg nee tegen zichtbaar ondergoed!

Geschikte kleuren voor lingerie onder een bruidsjurk zijn wit, ivoor en mink. Minder geschikte kleuren voor onder een bruidsjurk zijn blauwe, roze, zwart en andere sterke kleuren. Geen enkele bruid wil dat door haar bruidsjurk heen haar ondergoed is te zien. Kijk goed van te voren of bij jou je ondergoed niet te zien is, laat voor de zekerheid iemand een foto met flits nemen. De flits van een camera kan soms dingen belichten die beter ongezien kunnen blijven.

Foto: Elma Shop
Foto: Claire Pettibone

3. Pas op met corrigerend ondergoed

Een heel jaar heb jij voorbereidingen getroffen om maximaal te genieten op de dag van je bruiloft. Die extra kilootjes ben je kwijt (is dit niet het geval maak je dan geen zorgen want je zult prachtig zijn) maar misschien ben je een perfectionist en wil je elk klein vetje of bolletje verbergen. Dan lijkt corrigerend ondergoed misschien een goed idee maar dit is niet altijd het geval. Als je de verkeerde keus maakt kan dit door je bruidsjurk zichtbaar worden, dus vraag altijd professioneel advies bij het kiezen van corrigerend ondergoed.

Foto: Oysho

4. Comfortabele lingerie

Oké, je weet nu dat je de sexy lingerie moet bewaren voor je huwelijksnacht en dat corrigerende ondergoed beter kan laten liggen, wat nu? Nu moet jij het perfecte lingeriesetje voor onder jouw bruidsjurk vinden, die niet te zien is en niet vervelend zit. Wanneer jij een bruidsjurk hebt waarbij je rug te zien is vergeet dan de onprettige Bh’s met gekruiste bandjes. Er zijn korsetten die geheel aangepast kunnen worden naar de vorm van jouw trouwjurk. Is jouw jurk strapless of asymmetrisch dan zijn hier ook prachtige korsetten voor. Het is belangrijk dat je om advies vraagt  van een expert om het lingerie setje te vinden dat voor jou perfect is en comfortabel zit.

Foto: Noo by Elise Hameau.
Foto: La Perla

5. Eenvoudige stoffen

Het lingeriesetje voor onder jouw trouwjurk kan het beste gemaakt zijn van een eenvoudige stof. De stof kan het beste glad zijn, aangepast op jouw lichaam, zonder strikjes, geen felle kleuren en geen kant. Hoe gladder en onbewerkter de stof des ter beter.

Foto: Laure de Sagazan
Foto: La Perla

Geloof het of niet lingerie is een belangrijk onderdeel van jouw trouwjurk en als je deze tips goed in je achterhoofd houdt zal alles goed komen. Maar het aller belangrijkste is dat je uitprobeert hoe de trouwjurk staat terwijl je de lingerie draagt. Het is de beste manier om te ontdekken of het de juiste combinatie is en te ontdekken wat wel of niet werkt! 

Ook interessant: 9 manieren om vrouwen écht gelukkig te maken

Auteur: Jeltje Vanger
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie