Wat te doen met je bruidsjurk ná gebruik?

Bruidsjurk in de metamorfose - Foto: Emery & Company Photography

Jullie trouwdag was een spetterend feest, de huwelijkreis was een geweldige relaxvakantie in een tropisch paradijs, je blijft maar naar de trouwfoto’s kijken en de bedankkaartjes zijn inmiddels gepost… en nu?

Er blijven nog een paar klusjes over na je bruiloft. Heb je er al over nagedacht wat je wilt doen met je bruidsjurk? De meest gekozen optie is het bewaren van je bruidsjurk. Het is een mission impossible om je jurk helemaal schoon te houden dus denk er aan om tijdig een bezoekje te brengen aan een stomerij gespecialiseerd in bruidsmode. Voel je geen behoefte om je jurk te bewaren? Dan zijn er genoeg andere opties!

Laat je bruidsjurk verven - Foto: Mitch59 via flickr
  • Blijven dragen

Je hebt zoveel goede herinneringen aan je jurk, hij zit ontzettend lekker en je voelt je op en top vrouw wanneer je alleen al naar de jurk kijkt. Zonde toch, om hem in een donkere kast te hangen? Jij trekt de jurk nog een keer aan! Nu is het niet echt praktisch om met een witte jurk met lange sleep naar een feestje te gaan. Laat je adviseren door een coupeuse over het vermaken en/of kleuren van je bruidsjurk.

  • Verkopen

Een bruiloft is al snel een kostbare aangelegenheid. Heb je de jurk zelf gekocht en wil je er een ander bruidje mee plezieren?  Verkoop je jurk dan! Je kunt de jurk zelf aanbieden door middel van een advertentie of via een bemiddelingsbureau gespecialiseerd in tweedehands bruidsmode. Je hoeft natuurlijk niet alles te verkopen, je kunt je bruidsschoenen bijvoorbeeld blijven dragen. Of je bewaart juist je bruidsjurk en verkoopt je hoepel en sluier. Het belangrijkste is dat het voor jou goed voelt.

Doopjurk - Foto: Andrew Stawarz
  • Bewaren voor je dochter

Misschien heb jij de trouwjurk van een familielid gekregen en wil je de traditie voortzetten. Als je een dochter hebt dan kun je de jurk bewaren voor haar grote dag. Ook kun je de jurk of de sluier laten vermaken tot een hemeltje voor een babywieg of als doopjurk, mits je je kinderen wilt laten dopen. Op deze manier krijgt je bruidsjurk een tweede leven en draagt het geluk van je huwelijk bij aan het geluk van je kinderen.

Voor een bruidspaar met lef: trash the dress - Foto: Eduardo Pavon
  • Trash the dress

Fotografe Melanie Rijkers is een expert op het gebied van Trash the Dress. Dit is een Amerikaans fenomeen. Melanie legt uit: “Als (ex) bruid trek je nogmaals je trouwjurk aan en wordt er een mooie maar vooral creatieve fotoreportage gemaakt op een bijzondere locatie. Doe wat op je trouwdag niet kan: de zee of sloot in, met taart of verf gooien, champagne spuiten: alles is mogelijk om zo’n bijzondere fotoserie te maken”.

Weet jij al wat je gaat doen met je bruidsjurk na de bruiloft? Laat een reactie achter of praat mee in het forum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie