Wat voor een type is jouw vriendin? Ontdek het in dit artikel!

In dit artikel kijken we naar een aantal stereo type vrouwen die in de maatschappij van vandaag te vinden zijn. Probeer in dit artikel jou type vriendin te vinden, als ze er tussen zit.

De hipster

Ze lijkt uit een andere tijd te komen door haar hipster kleding: vintage zonnebril, bloemen sweaters, tuinbroeken leren tasje. Ze is ontzettend ontwikkeld want ze houd van lezen, naar kunst exposities gaan en alles fotograferen wat op haar pad komt. Ze heeft hoogst waarschijnlijk ergens een subtiele piercing of tatoeage. Ze is fan van Indie muziek en gaat naar heel veel festivals. Met haar aan je zeiden heb je altijd wat om te doen bijvoorbeeld gevoelens die geanalyseerd kunnen worden, parken waar doorheen gewandeld moet worden of filosoferen over het leven. Lees ook: 30 tekenen dat je voor een hipster bruiloft bent uitgenodigd!

Foto: La Dichosa

De romanticus

Zij gelooft in de liefde boven alles. In dit geval zijn er twee soorten meisjes. De traditionele romantische vrouw die opzoek is naar haar prins, misschien ben jij dat wel! Na al haar verhalen over de liefde ben je er misschien wel hetzelfde over gaan denken. Of er is de romantische vrouw die haar nachtkasje gevuld heeft met boeken van Jane Austen, haar huis in Engelse stijl heeft ingericht en altijd een kopje thee klaar heeft staan als jij op bezoek komt. In beide gevallen hebben ze een jongen nodig die veel rekening met haar houd, haar beschermd en geen slechte intenties heeft.

Foto: Víctor Lafuente

De open minded

Ze heeft met elke persoon binnen no time een band. Ze houdt van het leven en haar filosofie over het leven staat in het kader van carpe diem. Ze heeft veel persoonlijkheid en is zelfverzekerd. Dit zorgt er voor dat ze zich niet snel zorgen maakt en dat er niet veel dingen zijn waar zij zich druk om maakt. Ze negeert de mensen die alles over analyseren en zich overal in laten meeslepen. Soms heeft ze de neiging om bij de kleinste verandering in haar leven dit met de hele wereld te delen en kent over het algemeen geen schaamte.

Foto: Cfoto

De traditionele

Ze leeft haar leven op de meest traditionele wijze. Ze is heel erg zeker over haar idealen, voelt zich gelukkig en wil heel graag een familie stichten. Soms komt het traditionele meisje uit een rijke familie maar komt over het algemeen uit een hard werkende familie. Sommige traditionele meisjes zijn terughoudend als het op grote levenservaringen aankomt maar andere combineren hun traditionele opvattingen met sterke verlangens om de wereld te ontdekken. Zij reizen de wereld rond en spreken vloeiend Engels. Het rustige traditionele meisje is meer gefocust op rust, vrije tijd en tijd doorbrengen met de familie. Ze kleedt zich meer traditioneel en elegant en het liefst niet al te gewaagd. Ze heeft meestal geen piercings of tatoeages.

Foto: Jorik Algra

De sportieve

Ze houdt van sporten maar hardlopen is de sport die ze dagelijks beoefent. Ze gaat naar de sportschool, niet om gespierd te worden maar om fit te blijven. Door haar competitieve instelling en haar goede conditie is ze ook heel erg goed in teamsporten. Ze is geobsedeerd van gezond eten. Ze eet het liefst rijst en groentes en kijkt je afkeurend aan wanneer je een hamburger eet. Groente shakes zijn een deel van haar dagelijkse dieet en voor je het weet ook onderdeel van jouw dieet. Haar sportkleding zit als gegoten en ze heeft dit in verschillende modellen. Aan haar zeiden zie jij je kledingmaat slinken en voel jij je veel gezonder.

Foto: Álvaro Sancha

De activist / hippie

Ze is heel toegewijd. Ze wil de wereld veranderen, zoekt gerechtigheid en zet zich in om grote maatschappelijke problemen te overwinnen. Ze zet zich in voor milieu bescherming en voor alle dieren. Ze is hoogstwaarschijnlijk vegetarisch of veganist en probeert jouw continue te overtuigen om dit ook te worden. Ze kleedt zich in ruim zittende comfortabele kleren en houd van rustige festivals. Ze zoekt in alles gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ze speelt gitaar en gaat het liefst naar feestjes op het strand. Ze reist het liefst als een backpacker en heeft vaker in tenten geslapen dan in hotels. Vrede en liefde zijn de aller belangrijkste voor haar.

Foto: McClure

De femme fatale

Ze werkt in de business wereld. Ze is ongelooflijk sexy en is gewend de baas te zijn. Deze soort vrouw was vroeger in de bioscoop te zien in gangsterfilms met altijd rood gestifte lippen. Ze verdient tegenwoordig bakken met geld, is intelligent en kleed zich stijlvol. Ze draagt dagelijks strakke werkkleding wat er voor zorgt dat ze op haar figuur let. Ze is elegant, gevat, geestig en mysterieus. Ze is de droomvrouw van haar collega’s, voornamelijk door haar overweldigende persoonlijkheid.

Foto: Charo Ruiz 2015

Heb je jouw vriendin er tussen kunnen vinden? Zekerweten dat een van de genoemde vrouwen een rol in je leven speelt. Het kan natuurlijk ook een mix van de genoemde types zijn. Maar het belangrijkste is dat je geniet van haar bijzonderheden! Iedereen is bijzonder op zijn eigen manier. En lees hierna ook: vrouwen versus mannen, hoe bereiden we ons voor op een date?

Auteur: Jeltje Vanger

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie