Wees niet bang voor de camera: alles over de verlovingsshoot

Loveshoot van Roderik en Monique - Foto: Sjoerd Booij Fotografie

Fijn, de keuze voor de trouwfotograaf is gemaakt! Misschien ben je al aan het nadenken over een mooie locatie voor de trouwfoto’s en met wie je allemaal op de gevoelige plaat vastgelegd wilt worden. Maar het is ook best spannend: er zijn maar weinig bruidjes die staan te trappelen om veelvuldig gefotografeerd te worden en te flirten met de camera! Om daar aan te wennen, en gewoon omdat het ontzettend leuk is, kun je een love shoot, preweddingshoot of verlovingsshoot (what’s in a name!) bespreken met je bruidsfotograaf.

Bruidsfotografenduo Mon et Mine – Foto: Wesley Nulens Fotografie
Liefde! - Foto: John Hope Wedding Photography

Tijdens een verlovingsshoot leert de fotograaf jou en je bruidegom goed kennen en raken jullie vertrouwd met het geflits van de camera. Als bonus levert het ook nog een serie prachtige foto’s op! Die kun je mooi gebruiken voor de uitnodiging of als decoratiemateriaal op je bruiloft. Of om familie en vrienden te laten weten dat jullie verloofd zijn met een save the date kaart.

Poseren is niet nodig - Foto: Corey Ann Photography
Fijn: jezelf zijn - Foto: Details in Pixel by Thorsten Lajdych Photography

Je kunt ervoor kiezen om “props” oftewel attributen mee te nemen naar de shoot. Dit kunnen slingers zijn, hartjes, grote letters en cijfers (bijvoorbeeld van jullie voornamen of de datum), krijt, ballonnen, snoeplolly’s, etcetera. Of een levend attribuut: jullie trouwe viervoeter! Wat je ook kiest, zorg dat je relaxed bent en doe wat voor jou en je verloofde goed voelt. Voor de een is dat een fotoshoot met toeters en bellen in een druk stadscentrum, voor de ander is dat een romantische shoot in de natuur. En ga gewoon lekker genieten van de fotoshoot. Niets overtreft een oprechte gelukkige glimlach op je foto’s!

Bello mag ook op de foto - Foto: Alfamas
Marjet & Stephan - Foto's: 2Rings Trouwfotografie & FeestStudio

Doe alvast inspiratie op met onze fotoreportages! Volg Zankyou ook op Twitter of Facebook!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie